Wywiady - strona 10

McDonald’s – franczyza dla ludzi aktywnych

Wojciech Szpila, franczyzobiorca sieci McDonald’s swoją pierwszą restaurację otworzył w 1997 roku. Aktualnie prowadzi pięć placówek w Bydgoszczy i od […]

SUBWAY nie wierzy w kryzys w Polsce

Szybka ekspansja i konsekwentnie realizowane plany dalszego rozwoju stawiają markę SUBWAY wśród liderów polskiego rynku gastronomicznego. Martin Princ, odpowiadający za […]

Grupa Orbis: Duży może więcej

Sieć franczyzowa Grupy Hotelowej Orbis stale się powiększa. W kręgu zainteresowań spółki są miejsca z dużym potencjałem, a tych, jak […]

eLDe – staramy się wyróżniać asortymentem

Wywiad z Maciejem Niedziółką – właścicielem 4 franczyzowch sklepów sieci eLDe w Otwocku i Karczewie na Mazowszu. Prowadzi Pan wraz […]

Doceniam potencjał SPAR

Rozmowa z Marią Kuca, franczyzobiorczynią, która uruchomiła setny sklep SPAR w Rakszawie k. Rzeszowa. Kiedy dowiedziała się Pani, że otworzy […]

Jest sporo branż, w których brakuje franczyz

Obecnie pochłania nas rozwój pierwszego konceptu, sklepów owocowo-warzywnych Warzywnik. Ale nie wykluczamy w przyszłości rozwoju kolejnych sieci franczyzowych - mówi […]

Telepizza – kiedy przypadek determinuje sukces!

Są ludzie, którzy od urodzenia mają sprecyzowane plany życiowe – może nie osobiście, ale na pewno przez ukochanych rodziców. Ale […]

Makro Cash & Carry chce wydobyć potencjał z małych sklepów

Rozwój małych sklepów osiedlowych wymaga przyswajania nowoczesnych rozwiązań – wprowadzania akcji promocyjnych i marketingowych czy udogodnień dla klientów, np. płatności […]

CUK Centrum Ubezpieczeń Komunikacyjnych - Czas to pieniądz!

Jak zarobić oszczędzając czas klienta? To proste – stworzyć kompleksową ofertę, dzięki której w jednym miejscu, w jednym czasie klient […]

W 2015 roku Bać-Pol S.A. chce mieć 300 sklepów SPAR we franczyzie

Leszek Bać, prezes Grupy Kapitałowej Bać-Pol, ocenia efekty przejęcia sieci sklepów SPAR, przedstawia plany rozwoju sieci na najbliższe lata, ujawnia, […]

AwiPost - franczyzowa alternatywa dla tradycyjnej poczty

Internet zrewolucjonizował wiele aspektów naszego życia codziennego. Postęp technologiczny pozwala na coraz łatwiejsze i szybsze załatwianie spraw, które dotychczas wymagały […]

Marka Carte d'Or Cafe wpływa na przychody

Zależy nam na rozwoju sieci zarówno poprzez otwieranie własnych placówek, jak i poprzez system franczyzowy. Działające już lokale franczyzowe są […]

Telepizza - zyskowny przepis na życie

Jak połączyć przyjemne z pożytecznym? Sposób jest prosty – mieć pomysł na życie, oszczędności i wiarę, że marzenia się spełniają. […]

Własny E.Leclerc tyko dla wybranych

Stawiamy na ściślejszą współpracę z producentami lokalnymi, rozwój sprzedaży internetowej oraz przymarketowych stacji paliw. Nie wykluczamy też dalszych przejęć, przykład […]

Maciej Antoniuk prowadzi już 4 sklepy w sieci SPAR

Handel zaczynał z inną siecią. Potem działał pod własną marką. Dziś działa w ramach sieci SPAR. Jak ocenia tę współpracę? […]

Fornetti: przepis na biznes

Wojciech Chrobak przed otwarciem swojej pierwszej minipiekarni nie miał doświadczenia związanego z branżą gastronomiczną. Prowadził kilka małych sklepów internetowych. Dzięki […]

Telepizza: nowa szefowa, nowe pomysły

Właśnie rozpoczęłam cykl spotkań z naszymi franczyzobiorcami, odwiedzam kolejno wszystkie lokale, rozmawiam z właścicielami i wysłuchuję ich oczekiwań, co na […]

Vision Express: rozwój poparty badaniami

GfK Polonia przeprowadziła badania potencjału rozwoju naszej sieci. Pokazały one, gdzie powinniśmy być obecni i na jakie obroty w poszczególnych […]

5.10.15. chce wejść do mniejszych miast

Obecny rok i rok 2012 to niezwykle ważne lata dla naszej firmy. Głównie planujemy rozwijać sieć dystrybucji poprzez sklepy franczyzowe […]

Majster dla Polaków, Czechów i Słowaków

Jarosław Sobieraj od lat myślał o rozpoczęciu działalności w branży budowlanej, choć nie miał w niej żadnego doświadczenia. Dzięki sieci […]

Expense Reduction Analysts to biznes dla doświadczonych menedżerów

W każdej firmie, uzyskującej rocznie powyżej 20 mln zł przychodów i zatrudniającej powyżej 50 pracowników, można znaleźć koszty pośrednie, które […]

Marka 5.10.15. ciepło kojarzy się klientom

Henryk Wiewióra współpracuje z siecią 5.10.15. od trzech lat. Za najważniejsze wsparcie uważa towar w depozycie, który otrzymuje od franczyzodawcy. […]

Moya: stacje paliw będą się przyłączać do sieci

Trend w najbliższym czasie się nasili w związku wymogami prawnymi co do warunków technicznych, jakie powinna spełniać każda stacja do […]

Biznes, który wyszedł Na Zdrowie

Joanna Matuszyńska jest zawodu dietetykiem. Od blisko 3 lat współpracowała z firmą Na Zdrowie zajmującą się cateringiem dietetycznym, po czym […]

Copyright © ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Antygen.pl  Skład magazynu Franczyza & Biznes: Aera Design