Wywiady - strona 8

Pole dance sfranczyzowany

To dynamicznie rozwijająca się branża. Dowodem na to jest fakt, ze Lejdis Studio istnieje od kilku lat, a jest już […]

Yasumi nie boi się konkurencji

Klientki nie tylko korzystają z usług kosmetycznych w naszych gabinetach, ale spotykają się podczas babskich wieczorków, spotkań z okazji urodzin, […]

Ma 8 sklepów i chce więcej - tak buduje się stabilny biznes

Zanim nawiązała współpracę z tą marką, miała różne biznesy - od sklepów spożywczych, poprzez gastronomię, do sklepów z RTV i […]

Na zysk nie trzeba było czekać

Krzysztof Baraniecki, franczyzobiorca DOMU UBEZPIECZENIOWEGO SPECTRUM (DUS) nie spodziewał się, że zysk pojawi już po kilku miesiącach prowadzenia działalności - […]

Jeden sklep to za mało

Zapoznaliśmy się z ofertą, przedyskutowaliśmy ją z przedstawicielami sieci i postanowiliśmy zainwestować we franczyzę sklepu spożywczego – o działaniu pod […]

Green Caffè Nero - kawiarnia z pomysłem

Można tu wejść z rowerem, przesiedzieć pół dnia patrząc na ludzi, czy omówić przy kawie sprawy biznesowe. Jak utrzymać się […]

Zainwestowałem w rozwojową branżę

„Ten iPhone to podróbka, że tak tanio?” - to jedno z najbardziej śmiesznych pytań zadanych mu przez klientów – o […]

Gaz do dechy – franczyza motoryzacyjna nabiera rozpędu

Jako jeden z pierwszych przystąpił do sieci handlowej Romet Partner. Obecnie ma dwa salony z jednośladami – o szczegółach współpracy z […]

Sprawdzony biznes w AXA

Zaplanowanie swojego biznesu od początku i postawienie ambitnych celów pozwala osiągnąć naprawdę wiele – mówią Małgorzata i Lech Jaczun, prowadzący […]

Firma dla kuriera

Po czterech miesiącach już nie musiał dokładać do biznesu, a inwestycja zwróciła się po roku od zawarcia umowy franczyzowej – […]

Buduje biznes na awersji do ryzyka

Według EY skala wydatków Polaków na ubezpieczenia życiowe i zdrowotne to zaledwie 2% PKB, podczas gdy dla mieszkańców Wielkiej Brytanii […]

Jak zrealizować marzenie o własnej restauracji

Każdy, kto marzy o własnej restauracji musi pokonać dwa najtrudniejsze etapy. Pierwszy, to zderzenie z urzędami, prawem i całą dokumentacją, […]

Rafał Brzoska: Cierpliwość i chłodna analiza kluczem do sukcesu w biznesie

Od zawsze do swoich biznesowych działań podchodziłem bardzo poważnie i analitycznie. Nie pozwoliłbym sobie na wejście na tak trudny rynek […]

Północ Nieruchomości: specjaliści na wagę złota

Nieruchomości nie są łatwą branżą. W Polsce ciężko jest znaleźć specjalistę w każdym zawodzie. Jest też ciężko pozyskać i współpracować […]

Orbis na nowym etapie rozwoju

Będziemy rozwijać sieć hoteli w krajach objętych nową umową licencyjną podpisaną z Accorem. Gwarantuje nam ona wyłączność na prowadzenie hoteli […]

Podbija rynek edukacji dzięki otwartości na świat

Podróżował po świecie, zajmował się medytacją. Był też producentem teatralnym, aktorem i scenarzystą – o tym jak wcześniej zdobyte doświadczenie […]

Greenpoint - biznes skrojony na miarę

Jeśli przedsiębiorcy bez doświadczenia w branży odzieżowej są otwarci na współprace, to z naszej strony mogą liczyć na pomoc i […]

Zgrany zespół kluczem do sukcesu firmy

Nasza współpraca z firmą Wojtex rozpoczęła się na początku 2012 roku, wówczas po kilku rozmowach z właścicielami podpisałyśmy umowę franczyzową. […]

Herbata smakiem sukcesu

Zaczęło się trochę przez przypadek, po zakupie produktów Czas na Herbatę. Smak herbaty okazał się na tyle wyjątkowy, że postanowiłem […]

Sprzedając paliwa odpalił swój biznes

Stabilizację zawodową osiągnął po założeniu własnej firmy, którą uruchomił po kilku latach pracy w dużym koncernie paliwowym. O porzuceniu etatu […]

Uciekł z korporacji do znanej sieci gastronomicznej

W branży krąży powiedzenie, że restaurator ryzykuje bardziej, niż bankowiec. Jednocześnie to właśnie ten sektor upodobały sobie firmy oferujące współpracę […]

Western Chicken: Jak usmażyłem pierwszego kurczaka 

Najpierw rozejrzał się, jakich lokali brakuje w jego mieście. Następnym krokiem była degustacja - „jeśli smakuje mi, to posmakuje również […]

Usługi płatnicze: agenci stawiają na rozwój w sieci Monetia 

Debiutowałam w usługach finansowych. Zaczynałam i nadal prowadzę kantor. Z pewnością doświadczenia związane z obsługą kasową ułatwiły mi podjęcie decyzji […]

Sylwester Cacek: restaurator ryzykuje bardziej, niż bankowiec

Nie jesteśmy już postrzegani jako fastfood z kelnerami. Celujemy w miejsca topowe, gdzie jest duża odwiedzalność. Efekt inwestycji ma być […]

Copyright © ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Antygen.pl  Skład magazynu Franczyza & Biznes: Aera Design