Wywiady - strona 8

Zgrany zespół kluczem do sukcesu firmy

Nasza współpraca z firmą Wojtex rozpoczęła się na początku 2012 roku, wówczas po kilku rozmowach z właścicielami podpisałyśmy umowę franczyzową. […]

Herbata smakiem sukcesu

Zaczęło się trochę przez przypadek, po zakupie produktów Czas na Herbatę. Smak herbaty okazał się na tyle wyjątkowy, że postanowiłem […]

Sprzedając paliwa odpalił swój biznes

Stabilizację zawodową osiągnął po założeniu własnej firmy, którą uruchomił po kilku latach pracy w dużym koncernie paliwowym. O porzuceniu etatu […]

Uciekł z korporacji do znanej sieci gastronomicznej

W branży krąży powiedzenie, że restaurator ryzykuje bardziej, niż bankowiec. Jednocześnie to właśnie ten sektor upodobały sobie firmy oferujące współpracę […]

Western Chicken: Jak usmażyłem pierwszego kurczaka 

Najpierw rozejrzał się, jakich lokali brakuje w jego mieście. Następnym krokiem była degustacja - „jeśli smakuje mi, to posmakuje również […]

Usługi płatnicze: agenci stawiają na rozwój w sieci Monetia 

Debiutowałam w usługach finansowych. Zaczynałam i nadal prowadzę kantor. Z pewnością doświadczenia związane z obsługą kasową ułatwiły mi podjęcie decyzji […]

Sylwester Cacek: restaurator ryzykuje bardziej, niż bankowiec

Nie jesteśmy już postrzegani jako fastfood z kelnerami. Celujemy w miejsca topowe, gdzie jest duża odwiedzalność. Efekt inwestycji ma być […]

Biznes jednym śladem – franczyzowe nowości Rometu

Nasz partner biznesowy otrzymuje sprawdzony całosezonowy koncept prowadzenia własnego biznesu. Przez cały rok może oferować klientom szeroki wybór produktów: rowery, […]

Jak wykorzystać siłę marki BP

Wszystko wskazuje na to, że tak dziś jak i w przyszłości, franczyza to najlepsze rozwiązanie dla prywatnych stacji benzynowych. Mimo […]

Al. Capone skutecznie celuje w wyższą półkę

- Pierwszy miesiąc działalności naszego pierwszego sklepu franczyzowego pozwolił mu zarobić na bieżące koszty. Szacowaliśmy, że nastąpi to po trzech […]

Euromaster – najwyższy standard obsługi

- Wielu potencjalnych franczyzobiorców pyta – „ile mogę na tym zarobić?”. Część spraw da się wycenić – to są tańsze […]

Franczyza BoBoQ Fresh zachęca do działania

BoBoQ Fresh, sieć barów serwująca napoje typu bubble tea, zdobywa popularność. Rośnie zarówno liczba stałych klientów lokali, jak i franczyzobiorców […]

27minut, czyli trening w pigułce

- Franczyzodawca służy swoją wiedzą i doświadczeniem. Wie jak rozwija się system i pomaga wspólnie zbudować firmę – mówi nam […]

Znana marka to więcej gości korporacyjnych i z zagranicy

W ciągu ostatnich kilku miesięcy nastąpił dynamiczny rozwój marki Mercure w Polsce. W lipcu 2013, na podstawie umowy franczyzy, do […]

Razem będziemy rozwijać naszą przyszłość

O przyszłości sieci SPAR w Polsce oraz wyzwaniach stojących przed tą marką na rynkach międzynarodowych opowiada dr Gordon Campbell, Dyrektor […]

Jak prowadzić własną aptekę?

O tym czy prowadzenie apteki to biznes dla każdego i czy prowadzenie jej w ramach sieci franczyzowej jest ułatwieniem dla […]

Nie cena jest najważniejsza, a jakość i wygoda

Rynek bieliźniarski w Polsce jest rozdrobniony i konkurencyjny. Jest to branża, która wciąż się rozwija. Coraz bardziej świadome konsumentki szukają […]

Czy handel to zajęcie dla każdego?

Właściciel 2000 sklepu ODIDO, Pan Jacek Jarzębski uważa, że ten rodzaj działalności jest dla ludzi, którzy są… wytrwali. Proszę powiedzieć […]

Ofertę franczyzy stworzyliśmy z myślą o biznesie rodzinnym

O jedynej w Polsce dostępnej dla małych miejscowości i wsi ofercie franczyzowej w branży technicznego rolnictwa opowiada Prezes Zarządu Grene […]

Naturalne jest trendy

W czasach dominacji koncernów farmaceutycznych, medycyna naturalna zdobywa coraz większą popularność, głównie dzięki swojej prostocie i przede wszystkim dzięki skuteczności […]

Dlaczego upadają polskie odzieżówki?

Przez wiele lat polskie firmy odzieżowe rozwijały się bardzo szybko nie tylko w kraju, ale także na wielu rynkach zagranicznych. […]

Ponad rok z franczyzą Grene

Pierwszy w Polsce franczyzowy sklep rolniczo-techniczny Grene ze Szczecinka funkcjonuje na rynku już ponad rok. Postanowiliśmy odwiedzić Panią Marzenę Nowacką, […]

Grupa Muszkieterów: Franczyza daje satysfakcję

O sukcesie systemu franczyzowego Intermarché i Bricomarché oraz planach dalszej ekspansji tych sieci w Polsce rozmawiamy z Januszem Jasińskim, pełnomocnikiem […]

McDonald’s – franczyza dla ludzi aktywnych

Wojciech Szpila, franczyzobiorca sieci McDonald’s swoją pierwszą restaurację otworzył w 1997 roku. Aktualnie prowadzi pięć placówek w Bydgoszczy i od […]

Copyright © 2007-2021 ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Lembicz.pl  Skład magazynu Franczyza & Biznes: Aera Design