Wywiady - strona 10

Fornetti w wersji kawiarnianej oraz shop-in-shop

Szacujemy, że w obecnym formacie może działać ok. 400 punktów w Polsce. Nasza najnowsza strategia przewiduje jednak stworzenie nowych formatów […]

Swiss rozpoczyna rozwój poprzez franczyzę

Sprzedaż sieci Swiss może w tym roku wzrosnąć dwucyfrowo. Jej dobrą passę mogą wykorzystać także franczyzobiorcy. Rozmowa ze Zbigniewem Bieńkowskim, […]

Green Way uruchomił dwa nowe koncepty

Vegemania i Food For Life mają zdynamizować rozwój sieci. W ostatnich latach przystopował on nieco, niemniej Green Way wciąż pozostaje […]

Pomimo sezonowości opłaca się prowadzić Lody Bonano

Dariusz Sawicki prowadzi swój biznes tylko przez 6 miesięcy w roku - wiosną i latem, gdy popyt na lody jest […]

S Plus uczy, jak przekonać kierowców do nowych usług i na tym zarobić

Wykorzystujemy specjalne techniki pracy, które umożliwiają wygenerowanie oszczędności. Jesteśmy w stanie wykonać usługę o ok. 60-70 proc. taniej niż w […]

Gold Finance tnie koszty inwestycji i przyspiesza rozwój

Franczyzobiorcy Gold Finance mogą liczyć na dochody rzędu nawet kilkudziesięciu tysięcy złotych, partnerzy Star Finance uzyskują zwykle od kilku do […]

Dlaczego właśnie Carrefour?

Robert Matusik prowadzi osiedlowy sklep Carrefour w Warszawie niespełna pół roku. Ale jest już przekonany, że współpraca układa się dobrze, […]

Quiosque da zarobić w stolicy i w mniejszych miastach

Przygoda Adama Chmielewskiego z franczyzą oraz siecią Quiosque zaczęła się w 2004 r., gdy był on jeszcze studentem. Prowadzenie własnego […]

Siła marek przyciąga franczyzobiorców do Sfinksa

Spółka borykała się w ostatnim czasie z poważnymi problemami finansowymi, a część franczyzobiorców zrezygnowała ze współpracy z nią. Wciąż zgłaszają […]

Kolporter ma już ponad 600 partnerów i szuka kolejnych

Tylko w tym roku chcemy uruchomić 60 nowych saloników prasowych, 60 salonów Top-Press, a sieć sklepów spożywczych Dobry Wybór powiększyć […]

AXA chce mieć za pięć lat 300 oddziałów franczyzowych w Polsce

We Francji w sieci agencyjnej działa ok. 1000 placówek AXA. Nierzadko są to biznesy rodzinne, przechodzące z pokolenia na pokolenie. […]

Piwiarnia Warki przyspiesza rozwój

W ciągu najbliższych dwóch lat ma powstać ponad 60 lokali franczyzowych pod marką Piwiarnia Warki. W jaki sposób Grupa Żywiec, […]

Co przyciąga franczyzobiorców do sieci Biesiadowo?

Rzadko zdarza się, by firma rozpoczynająca rozwój franczyzowy z kilkoma lokalami w ciągu dwóch lat była w stanie otworzyć ich […]

Praca jako konsultantka ślubna to wyzwanie

Paulina Szatkowska zdolności organizacyjne odkryła w sobie jeszcze na studiach. Postanowiła je wykorzystać także w życiu zawodowym i rozpoczęła pracę […]

Quiosque: dwucyfrowy wzrost sprzedaży mimo kryzysu

W 2011 roku chcemy otworzyć ok. 20 nowych placówek, co oznacza, że powinniśmy przekroczyć liczbę 100 sklepów w kraju- mówi […]

Carte d'Or Cafe już w Polsce

Przyszły rok chcemy zakończyć z wynikiem ok. 20 lodziarnio-kawiarni działających pod szyldem Carte d'Or Cafe. Rozpoczynamy poszukiwanie franczyzobiorców – mówi […]

Jasmin nie pokona Rossmanna, ale może pomóc małym drogeriom

Sieci handlu nowoczesnego notują wzrost sprzedaży, podczas gdy sklepy tradycyjne zauważają lekki spadek. Taki obraz rynku nie jest jednak równoznaczny […]

Nowy model dla agencji PKO BP

Zmiany w funkcjonowaniu agencji PKO BP zostały wprowadzone na wielu płaszczyznach. Począwszy od wyglądu placówek, a na zasadach wynagradzania agentów […]

Co planuje Da Grasso?

Widzimy miejsce dla około 300 naszych lokali na terenie całego kraju. Rozważamy także rozwój w miejscowościach poniżej 20 tysięcy mieszkańców […]

Odchudzanie z Naturhouse coraz popularniejsze

Franczyzobiorców do przyłączenia się do Naturhouse zachęca na pewno wysoka marża oraz duży popyt na odchudzanie - mówi Sebastian Gorący, […]

Dan Hen wyrusza w Polskę

Tak długo jak kobieta będzie chciała być piękna, tak długo przed branżą odzieżową będą stawiane wyzwania i tak długo będzie […]

Ile może zarobić Niebieski Słoń?

Przy realizacji planu minimum można uzyskać średni dochód w wysokości 600 zł miesięcznie. Ale rekordziści zarabiają 6-7 tysięcy złotych - […]

Jak McDonald's buduje swoją potęgę

Nowym franczyzobiorcom przekazujemy tylko funkcjonujące lokale. Natomiast osobom, które współpracują z nami od wielu lat, prowadzą już kilka restauracji, oferujemy […]

ING Bank Śląski oddaje placówki wykonane pod klucz

Mieliśmy przypadki rezygnacji partnerów, nigdy jednak żadna placówka nie została zamknięta - mówi Łukasz Walerjan, manager wsparcia sieci partnerskiej w […]

Copyright © 2007-2021 ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Lembicz.pl  Skład magazynu Franczyza & Biznes: Aera Design