Franczyza COVRIG

Informacje podstawowe

Rodzaj sieci
franczyzowa
Zasięg sieci
ogólnokrajowy
Jednostki własne
3

Finanse

Minimalna kwota
80 000 zł (kwota uzależniona od konkretnego punktu sprzedaży)
Opłata wstępna
20 000 zł netto
Opłata bieżąca
5% procent od obrotu netto
Opłata marketingowa
1% procent od obrotu netto

Kontakt

Strona internetowa
Osoba kontaktowa
Andrzej Krawczyk
Adres e-mail
Numer telefonu
604 939 960
Ulica
Wilczak 6
Miasto
61-623 Poznań

Opis systemu

Koncept COVRIG powstał w Poznaniu w 2015 roku inspirowany jedną z najpopularniejszych bałkańskich przekąsek – świeżo wypiekanym preclem, który w Rumunii nosi nazwę Covrig.

Produkty marki COVRIG są typową przekąską typu „to go”. Charakteryzuje ją świeżość i różnorodność smaków. Wszystkie produkty prosto po wypieczeniu trafiają do klienta. W ciągu 9 lat COVRIG stał się rozpoznawalnym elementem gastronomicznej mapy Poznania.

Przyjęta przez spółkę filozofia rozwoju zakładała stopniowe powiększanie sieci sprzedaży w Poznaniu oraz optymalizację systemu produkcji, dystrybucji i sprzedaży.

Kolejnym etapem rozwoju przedsięwzięcia jest pozyskanie partnerów franczyzowych w innych miastach Polski. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, oferujemy dopracowany system pozwalający osiągnąć sukces w trudnej a jednocześnie dającej wiele satysfakcji branży jaką jest gastronomia.

KORZYŚCI DLA FRANCZYZOBIORCY

Franczyzobiorca otrzymuje wszelkie narzędzia i wsparcie umożliwiające skupienie się na najistotniejszej aktywności – sprzedaży. Ponieważ franczyzodawca zapewnia dostawę pełnego asortymentu, franczyzobiorca nie ponosi dodatkowych kosztów organizacji produkcji związanych z zatrudnieniem pracowników, zakupem maszyn i urządzeń, najmem pomieszczeń etc.

Franczyzodawca udziela pełnego wsparcia od wyboru lokalizacji, organizacji punktu poprzez szkolenia i rozwiązywanie bieżących problemów.

Ponadto zapewniamy:

  • wsparcie marketingowe
  • ciągłą współpracę z koordynatorem od spraw franczyzowych
  • kilkudniowe wsparcie (nadzór) po otwarciu działalności
  • kontrolę jakości - rozwój według trendów i ciągłe doskonalenie
  • pomoc w aranżacji i wyposażeniu lokalu według wytycznych sieci COVRIG
  • dostęp do materiałów reklamowych
  • podręcznik operacyjny sieci COVRIG

COVRIG to gotowy do wdrożenia i atrakcyjny finansowo pomysł na biznes, przynoszący relatywnie wysokie dochody. Działanie w oparciu o rozpoznawalną na rynku markę, dostęp do wysokiej jakości surowców oraz sprawdzone rozwiązania w zakresie sprzedaży daje wszystkim placówkom COVRIG zdecydowaną przewagę nad konkurencją.

DODATKOWE WYMAGANIA STAWIANE FRANCZYZOBIORCOM

Idealny kandydat na Franczyzobiorcę systemu COVRIG powinien spełniać następujące wymagania:

  • dysponować lokalem, w którym będzie prowadzony punkt COVRIG,
  • akceptować cele i zasady funkcjonowania w ramach sieci COVRIG zapisane w umowie franczyzy i w podręczniku operacyjnym systemu,
  • mieć doświadczenie w prowadzeniu własnej działalności gospodarczej,
  • być gotowym do osobistego zaangażowania się w prowadzenie placówki (nie jest to wymóg obligatoryjny),
  • posiadać zdolności menadżerskie.

Formularz kontaktowy

Copyright © ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Antygen.pl  Skład magazynu Franczyza & Biznes: Aera Design