Wywiady

Agent do zadań specjalnych

Niezależność, nienormowany czas pracy oraz nielimitowane zarobki – brzmi pięknie prawda? I jest możliwe, mówi Anna Mentek - Dziubińska, franczyzobiorczyni […]

Gruby Benek to nie Karpaty, a Himalaje

Posiadanie własnego lokalu franczyzowego daje poczucie bezpieczeństwa - gwarancji zatrudnienia, sprawdzonej formuły biznesowej oraz dobrych zarobków.  Pod warunkiem jednakże, że […]

Coccodrillo to biznes z myślą o dzieciach

Odpowiadamy na potrzeby współczesnych rodziców,  którzy cenią wysoką jakość produktów, unikalny design i bezpieczeństwo  swoich dzieci – mówi Marek Dworczak, […]

Biznes na wagę

Sebastian Banasik, franczyzobiorca Gastromall Group w ciągu sześciu lat działalności otworzył sześć restauracji. Oczywiście nie sam – w biznesie pomaga […]

Gazeta-magazyn TV dla każdego

W tej branży liczy się pomysł. Jeśli zaskoczy, to wystarczy niedrogi laptop i program graficzny, by mieć swoje własne wydawnictwo […]

Biznes, który wyrósł z naturalnej potrzeby

Jedni mówią, że cena czyni cuda, inni, że wiara w sukces powoduje, że musi się udać. Każdy ma swoją rację, […]

Mam smaka na Maca

Jeżeli widzicie, że osoba, która was obsługuje ma na koszulce plakietkę „uczę się”, być może jest to właśnie przyszły właściciel […]

Agustin Egurrola jest sprzedawcą marzeń

Ma wszystko – pasję, talent i determinację. Mówi o sobie, że jest biznesowym samurajem. Ale to chyba z przekory, bo […]

Własna Żabka to skok do przodu

Katarzyna Kozyra przez kilka lat wspierała swojego brata w prowadzeniu dwóch sklepów pod logo Żabka. Zdobyte doświadczenie postanowiła wykorzystać we […]

Siła sandwicza

Kanapka nie jest postrzegana jako coś wyjątkowego. Jednak Subway oferuje coś więcej i my w tego „sandwicza” uwierzyliśmy – mówi […]

Rolnicy znają markę Grene

Na otwarcie franczyzowego sklepu z artykułami dla rolników najczęściej decydują się osoby, które dobrze znają lokalny rynek i mają doświadczenie […]

Marek Piechocki stworzył największą firmę odzieżową w Polsce

W swojej kolekcji ma dwa tysiące płyt winylowych z muzyką klasyczną, latem uwielbia jeździć do pracy na rowerze, interesuje się […]

Finanse w dobrych rękach

Konsolidacja, jaką obserwujemy w sektorze bankowym i nieruchomościowym, nie ominie również pośredników. Nasza inicjatywa to odpowiedź na potrzeby mniejszego biznesu […]

Joanna i Marcin Ambroziak i ich miłość do pasji i piękna

Są miejsca, do których człowiek wchodzi i od razu czuje się w nich dobrze. Bo klimat miejsca tworzą ludzie. O […]

Zarabiaj i graj!

Bartłomiej Misztal, manager regionalny sieci szkółek piłkarskich SOCATOTS i Brazilian Soccer Schools z Rzeszowa udowadnia, że na własny biznes nigdy […]

Bank przegrał z lodziarnią

Praca w lecie, wakacje zimą – to formuła biznesowego sukcesu Magdaleny Jankowskiej, właścicielki sześciu franczyzowych punktów Lody Przygoda&Lavazza z Bielska-Białej, […]

Z korporacji do własnej firmy

– Współpracę z MBE nawiązałem w połowie 2015 roku. Przez ostanie 20 lat pracowałem w dużych korporacjach logistycznych, świadczyłem pracę […]

Pizzę lubią wszyscy 

Pizzeria we franczyzie to szansa na własny lokal dla osób bez doświadczenia w gastronomii – o byciu restauratorem w Polsce […]

Kurt Scheller i smak nowego biznesu

Chcieliśmy stworzyć miejsce otwarte na ludzi ceniących dobry smak i jakość – opowiada o swoim nowym projekcie Kurt Scheller. Skąd […]

Po zakupach chce się zjeść

Na tej prostej zasadzie oparł swój biznes Rafał Boruszak, multifranczyzobiorca EXPRESS KUCHNIA MARCHE, która lokuje swoje restauracje w obiektach handlowych. […]

Małe rynki, duże możliwości

Dominika Szczerba, właścicielka placówek partnerskich KASY Stefczyka w Miechowie i Andrychowie na początku kariery zawodowej pracowała dla firm z branży […]

Lider w finansach - współpraca franczyzowa w trudnej branży

Tworzenie własnej marki w branży finansowej to jedno z największych wyzwań biznesowych. Decyzja o współpracy w oparciu o system franczyzowy […]

Idealny franczyzobiorca – mit czy prawda?

Stalowe nerwy, odporność na stres, samodzielność i pewność siebie – tak rysuje się profil idealnego franczyzobiorcy. Gdzie takiego szukać? Franczyza […]

Apetyt na biznes

Przedsiębiorca z Krakowa Grzegorz Jędryczka, który ponad trzy lata temu otworzył Makarun Spaghetti and Salad nie zamierza poprzestać na jednej […]

Copyright © 2007-2021 ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Lembicz.pl  Skład magazynu Franczyza & Biznes: Aera Design
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram