Niezależność, nienormowany czas pracy oraz nielimitowane zarobki – brzmi pięknie prawda? I jest możliwe, mówi Anna Mentek - Dziubińska, franczyzobiorczyni […]
Niezależność, nienormowany czas pracy oraz nielimitowane zarobki – brzmi pięknie prawda? I jest możliwe, mówi Anna Mentek - Dziubińska, franczyzobiorczyni […]
Posiadanie własnego lokalu franczyzowego daje poczucie bezpieczeństwa - gwarancji zatrudnienia, sprawdzonej formuły biznesowej oraz dobrych zarobków. Pod warunkiem jednakże, że […]
Odpowiadamy na potrzeby współczesnych rodziców, którzy cenią wysoką jakość produktów, unikalny design i bezpieczeństwo swoich dzieci – mówi Marek Dworczak, […]
Sebastian Banasik, franczyzobiorca Gastromall Group w ciągu sześciu lat działalności otworzył sześć restauracji. Oczywiście nie sam – w biznesie pomaga […]
W tej branży liczy się pomysł. Jeśli zaskoczy, to wystarczy niedrogi laptop i program graficzny, by mieć swoje własne wydawnictwo […]
Jedni mówią, że cena czyni cuda, inni, że wiara w sukces powoduje, że musi się udać. Każdy ma swoją rację, […]
Jeżeli widzicie, że osoba, która was obsługuje ma na koszulce plakietkę „uczę się”, być może jest to właśnie przyszły właściciel […]
Ma wszystko – pasję, talent i determinację. Mówi o sobie, że jest biznesowym samurajem. Ale to chyba z przekory, bo […]
Katarzyna Kozyra przez kilka lat wspierała swojego brata w prowadzeniu dwóch sklepów pod logo Żabka. Zdobyte doświadczenie postanowiła wykorzystać we […]
Kanapka nie jest postrzegana jako coś wyjątkowego. Jednak Subway oferuje coś więcej i my w tego „sandwicza” uwierzyliśmy – mówi […]
Na otwarcie franczyzowego sklepu z artykułami dla rolników najczęściej decydują się osoby, które dobrze znają lokalny rynek i mają doświadczenie […]
W swojej kolekcji ma dwa tysiące płyt winylowych z muzyką klasyczną, latem uwielbia jeździć do pracy na rowerze, interesuje się […]
Konsolidacja, jaką obserwujemy w sektorze bankowym i nieruchomościowym, nie ominie również pośredników. Nasza inicjatywa to odpowiedź na potrzeby mniejszego biznesu […]
Są miejsca, do których człowiek wchodzi i od razu czuje się w nich dobrze. Bo klimat miejsca tworzą ludzie. O […]
Bartłomiej Misztal, manager regionalny sieci szkółek piłkarskich SOCATOTS i Brazilian Soccer Schools z Rzeszowa udowadnia, że na własny biznes nigdy […]
Praca w lecie, wakacje zimą – to formuła biznesowego sukcesu Magdaleny Jankowskiej, właścicielki sześciu franczyzowych punktów Lody Przygoda&Lavazza z Bielska-Białej, […]
– Współpracę z MBE nawiązałem w połowie 2015 roku. Przez ostanie 20 lat pracowałem w dużych korporacjach logistycznych, świadczyłem pracę […]
Pizzeria we franczyzie to szansa na własny lokal dla osób bez doświadczenia w gastronomii – o byciu restauratorem w Polsce […]
Chcieliśmy stworzyć miejsce otwarte na ludzi ceniących dobry smak i jakość – opowiada o swoim nowym projekcie Kurt Scheller. Skąd […]
Na tej prostej zasadzie oparł swój biznes Rafał Boruszak, multifranczyzobiorca EXPRESS KUCHNIA MARCHE, która lokuje swoje restauracje w obiektach handlowych. […]
Dominika Szczerba, właścicielka placówek partnerskich KASY Stefczyka w Miechowie i Andrychowie na początku kariery zawodowej pracowała dla firm z branży […]
Tworzenie własnej marki w branży finansowej to jedno z największych wyzwań biznesowych. Decyzja o współpracy w oparciu o system franczyzowy […]
Stalowe nerwy, odporność na stres, samodzielność i pewność siebie – tak rysuje się profil idealnego franczyzobiorcy. Gdzie takiego szukać? Franczyza […]
Przedsiębiorca z Krakowa Grzegorz Jędryczka, który ponad trzy lata temu otworzył Makarun Spaghetti and Salad nie zamierza poprzestać na jednej […]