Schronisko Smaków Magdy Gessler zmienia się w Restauracja Schronisko Bukowina

Data dodania: 2 lutego 2021
Kategoria:
Foto: Schronisko Smaków

Foto: Schronisko Smaków

Od 1 lutego bieżącego roku, popularna restauracja Schronisko Smaków w Bukowinie Tatrzańskiej zrywa współpracę z znaną restauratorką Magdą Gessler. Lokal ten, zarządzany przez Łukasza Zadylaka, cieszy się renomą jednego z największych punktów gastronomicznych na Podhalu. Od otwarcia w grudniu 2015 roku, restauracja korzystała z doradztwa Magdy Gessler w zakresie kulinarnym i dekoracyjnym.

„Cenię sobie dotychczasową współpracę z Panią Magdą, która miała znaczący wpływ na rozwój naszej restauracji. Jej intuicja smakowa i poczucie stylu były nieocenione,” mówi Łukasz Zadylak.

Restauracja Schronisko Smaków, obsługująca gości na wielu poziomach i tarasach, zyskała uznanie za dania łączące polską tradycję kulinarną z europejskimi akcentami. "Wykorzystujemy lokalne produkty, wzbogacając je o składniki najwyższej jakości z całego świata," dodaje szef kuchni, Hubert Fudalewicz.

Decyzję o zakończeniu współpracy z Magdą Gessler, właściciel podjął pod koniec 2020 roku, oficjalizując ją w listopadzie i rozpoczynając półroczny okres wypowiedzenia. Przyczyną przyspieszonego zakończenia współpracy było oświadczenie Magdy Gessler, sprzeciwiające się otwarciu lokalu w styczniu 2021, mimo wcześniejszej zgody jej prawników. Pomimo zamknięcia restauracji w czasie pandemii, Magda Gessler nie zrezygnowała z opłat franczyzowych.

„W biznesie ważna jest równowaga i wzajemne zrozumienie. Nie można jednocześnie żądać płatności i sprzeciwiać się działalności lokalu,” tłumaczy Łukasz Zadylak.

Od lutego, Schronisko Smaków przybiera nową nazwę – Restauracja Schronisko Bukowina, z zapowiedzią zmiany materiałów promocyjnych i etykiet produktów. Restauracja, zatrudniająca 50 osób, będzie kontynuować swoją dotychczasową drogę, serwując klientom wyśmienite dania. Oprócz działalności restauracyjnej, firma prowadzi sklep internetowy z własnymi przetworami i importuje produkty kuchni włoskiej.

Łukasz Zadylak wyraża wdzięczność Magdzie Gessler za lata współpracy, które przyczyniły się do sukcesu lokalu na gastronomicznej scenie Podhala. "To była owocna współpraca, która zaowocowała wieloma sukcesami. Teraz czas na nowy rozdział,” podsumowuje Zadylak.

Dołącz do newslettera

Copyright © ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Antygen.pl  Skład magazynu Franczyza & Biznes: Aera Design