Gruby Benek z planem działania na 2023 rok

Autor: JCB
Kategoria:

Jedna z najdłużej działających sieci pizzerii w Polsce zapewnia, że mimo trudności, jakie dotykają rynek, jej sytuacja jest stabilna. Sieć tworzy obecnie 40 lokali, wszystkie działają na zasadzie franczyzy.

W 2022 roku do sieci Gruby Benek dołączyły 3 nowe lokale: w Zakopanem, Brześciu Kujawskim i Białymstoku. Już wkrótce ruszy pizzeria w Gdańsku. Wieloletnie doświadczenie, wsparcie oferowane franczyzobiorcom i stabilna sytuacja sieci sprawiają, że wciąż może ona liczyć na zainteresowanie ze strony potencjalnych inwestorów.

Wszyscy obserwujemy globalne spowolnienie w finansowaniu. Inwestorzy bardzo skrupulatnie analizują wydatki, mając na uwadze wzrost cen produktów, wysokie rachunki za media i rosnące koszty działalności. Jednakże staramy się być odporni na takie sytuacje, ponieważ potrafimy dostosować się do potrzeb rynku. W kryzysowych sytuacjach podejmujemy pełną ofensywę, aby zminimalizować ryzyko strat w naszych pizzeriach. Nasza sieć nie daje się ponieść niepewności, co przyniesie kolejny rok, ponieważ zawsze mamy opracowany spójny plan działania, aby za każdym razem móc zachować dobry wizerunek marki oraz żeby nasi franczyzobiorcy mogli osiągać pożądane zyski – zapewnia Maciej Adamski, Dyrektor Zarządzający w sieci Gruby Benek.

Franczyzobiorcy sieci mogą liczyć na pełne wsparcie operacyjne, doradcze, marketingowe oraz szkoleniowe. Sieć prowadzi obecnie rozmowy z kolejnymi osobami zainteresowanymi otwarciem pizzerii pod szyldem Gruby Benek. Jak zapowiada, ma także w planach kilka nowych koncepcji, których wdrożenie rozważa w 2023 roku. Szczegółów na razie nie zdradza.

Sieć Gruby Benek powstała w Łodzi, obecnie zaś liczy 40 lokali na terenie całej Polski. Lokale, poza pizzą, serwują najpopularniejsze dania fast food, takie jak burgery czy chrupiące kurczaki.

Kapitał niezbędny do inwestycji w lokal sieci Gruby Benek to – w zależności od rodzaju konceptu oraz stanu początkowego lokalu – ok. 150-200 tys. zł. Franczyzobiorcy mają do wyboru dwa modele. Mogą otworzyć stacjonarny lokal (optymalna powierzchnia to 50-100 mkw.) lub zamówić gotową i w pełni wyposażoną modułową pizzerię – wówczas wymagana jest działka o powierzchni minimum 200 mkw.

Sprawdź ofertę w katalogu

Finanse

  • Minimalna kwota: od 150 000 zł (w zależności od metrażu i stanu lokalu).
  • Opłata wstępna: od 5 000 zł
  • Opłata bieżąca: od 1400 zł
  • Opłata marketingowa: brak

Dołącz do newslettera

Copyright © 2007-2021 ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Lembicz.pl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram