Zapiex, czyli tradycyjna mozzarella z polskim akcentem

Data dodania: 21 października 2019
Kategoria:
Foto: Zapiex, czyli tradycyjna mozzarella z polskim akcentem

Foto: Zapiex, czyli tradycyjna mozzarella z polskim akcentem

Wydaje się, że o zapiekankach wiemy już sporo. W lokalu Zapiex w centrum Dąbrowy Górniczej próbujemy udowodnić że jest inaczej. Świeże składniki, unikalne receptury i chrupiące pieczywo to tylko niektóre sekrety funkcjonującego od ponad 3 lat konceptu.

- Przede wszystkim podstawą każdego zapiexa są  bagietki, wypiekane  na nasze specjalne zamówienie, powstają w jednej z zagłębiowskich piekarni. Ponadto, wytwarzamy na miejscu świeże sosy, zarówno pomidorowo-ziołowy sos pomidorowy, który dodajemy do każdej zapiekanki, jak również  sos Amerykański  czy autorski sos Zapiex (bazyliowo-czosnkowy), który zyskał już sobie spore grono zwolenników. Jego jogurtowa baza połączona z nutą bazylii i czosnku trafia w gusta klientów poszukających czegoś dietetycznego i zarazem świeżego i oryginalnego. Ciekawostką jest również szeroki zakres pikantnych sosów z najostrzejszych papryk świata - coś dla miłośników piekła w gębie. Do tego wykorzystujemy wyłącznie tradycyjną włoską mozzarellę firmy Galbani- na seropodobne produkty nie ma u nas miejsca – mówi Przemysław Treliński, właściciel sieci.

Jednak Zapiex to nie tylko zapiekanki – jako, że inspiracja włoską kuchnią była fundamentem powstania lokalu, spróbować można tu też panini – czyli włoskich, zapiekanych kanapek. Do wszystkich produktów oferowane są również świeże i suszone zioła oraz polski akcent czyli ogórka kiszonego.

Warto te wszystkie pyszności popić czymś oryginalnym - do lokalu można wpaść także na kawę włoską, mniej znaną w Polsce, ale uwielbianą na południu Italii, markę Kimbo. W ofercie znajdują się również napoje o interesujących właściwościach i smakach. On Lemon - na bazie yerba mate czy naturalnych owoców. W ofercie są również soki Tymbark z szeroką bazą smaków – pełną witamin. Sezonowo firma współpracuje z toczniami soków na zimno, które dostarczają produkty bogate w witaminy i co najważniejsze świeże.

- Stawiamy na świeżość i naturalność składników, dobierane są one pod kątem jakości a nigdy ceny. Często organizujemy promocje serwując zapiekanki ze zmienioną bazą składników lub dodając okazjonalne czy sezonowe. Staramy się aktywizować naszych klientów organizując kampanie marketingowe powiązane z ważnymi wydarzeniami np. na Dzień kobiet jak również konkursy, przykładowo na odgadnięcie liczby składników – dodaje Treliński.

W związku z dynamicznym rozwojem i mocnymi podstawami budowania konceptu sieci franczyzowej, firma poszukuje obecnie partnerów, początkowo z regionu Śląska a docelowo całej Polski, którzy będą chcieli budować wspólny dochodowy biznes.

Dołącz do newslettera

Copyright © 2007-2021 ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Lembicz.pl  Skład magazynu Franczyza & Biznes: Aera Design