W ramach sieci gastronomicznych zarządzanych przez firmę Wojtex – takich jak m.in. Biasiadowo, Speedy Romano czy Western Tortilla – franczyzobiorcy otworzyli od początku bieżącego roku blisko 40 lokali.
Zainteresowanie naszymi konceptami, niezależnie od sytuacji ekonomiczno-politycznej, cały czas wskazuje tendencję wzrostową. W dzisiejszych czasach inwestorzy boją się sami podejmować ryzyko otwierania własnych biznesów. Wybierają doświadczonego gracza na rynku, jakim są franczyzodawcy, którzy stanowią dla nich filar zapewniający pewną markę o ugruntowanej pozycji na rynku – mówi Wojciech Goduński, właściciel firmy Wojtex, która stworzyła i rozwija liczne koncepty franczyzowe, przede wszystkim w branży gastronomicznej.
Największą i najbardziej znaną siecią stworzoną przez firmę jest Biesiadowo, które liczy ponad 100 pizzerii na terenie całego kraju. Tylko w tym roku franczyzobiorcy otworzyli 10 lokali należących do tej sieci. Ponadto, powstały 3 nowe restauracje włoskie pod szyldem Amori Pomodori oraz 5 pizzerii Speedy Romano specjalizujących się w dostawach. Do sieci zarządzanych przez Wojtex dołączyło również 7 lokali Western Tortilla (segment fast food) oraz 14 punktów Coffeeloffee serwujących kawę na wynos (koncept dedykowany zarówno działającym restauracjom, które chcą wprowadzić do oferty kącik kawowy, jak i franczyzobiorcom, którzy chcą uruchomić samodzielny, niewielki punkt kawowy).
Wojtex nieustannie pracuje też nad kolejnymi konceptami, którymi chce podbijać rodzimy rynek gastronomiczny.
Obecnie bardzo duże zainteresowanie wzbudza nasz najnowszy koncept Kebab Yum Yum. Niskie koszty inwestycji rzędu 40 tys. zł oraz moda na street food powodują, że produkt jakim jest kebab przyciąga potencjalnych franczyzobiorców oraz klientów, którzy decydują się na smaczny, kraftowy kebab – mówi Wojciech Goduński.
Koncepty franczyzowe rozwijane przez firmę Wojtex znane są z niskich nakładów inwestycyjnych, jakich wymaga od franczyzobiorcy otwarcie takiego lokalu, np. punkt Coffeeloffee to inwestycja rozpoczynająca się od ok. 20 – 30 tys. zł netto, zaś koncepty bazujące na serwowaniu pizzy – od ok. 55-60 tys. zł. Lokale charakteryzują się też zwykle stosunkowo niedużą powierzchnią.
Nieustannie pracujemy nad rozwiązaniami, które wspierają naszych franczyzobiorców oraz wzmacniają markę na rynku w trudnych czasach dla gastronomii. Prowadzimy wiele działań marketingowych oraz wdrażamy promocje dla klienta, które mają silne działanie wizerunkowe oraz uatrakcyjniają naszą ofertę – podkreśla Wojciech Goduński.
Dołącz do newslettera
Ważne linki
Na skróty
Katalog franczyz
Kwoty inwestycji