Do kiosków i salonów prasowych trafił najnowszy numer magazynu „Franczyza&Biznes”. Zachęcamy też do skorzystania z wersji elektronicznej, którą można kupić na naszej stronie. A co w magazynie? Interesujący raport na temat franczyzy w gastronomii, ciekawe wywiady z ludźmi biznesu, mnóstwo porad i newsów oraz 135 sprawdzonych przepisów na własny biznes.
W najnowszym numerze sprawdziliśmy m.in. jak się rozwija największy segment rynku franczyzowego – gastronomia. Czy prowadzenie biznesu gastronomicznego jest zarezerwowane tylko dla kogoś, kto potrafi gotować? Są różne sposoby na realizację swoich planów.
Jednym z nich jest wykorzystanie franczyzy i prowadzenie placówki gastronomicznej pod logo znanej i sprawdzonej marki. Branża gastronomiczna nie należy do najtańszych i najłatwiejszych biznesów. Nie odstrasza to jednak potencjalnych restauratorów, którzy mogą wybierać wśród około 140 konceptów franczyzowych.
Poza tym przyjrzeliśmy się też temu, jaka branża najdotkliwiej odczuje zmiany w podatku VAT. Sprawdziliśmy ile kosztuje otwarcie salonu fryzjerskiego i sklepu z zabawkami. Z kolei w temacie numeru, pokazaliśmy historie osób, które otworzyły własny biznes na licencji po powrocie z zagranicy.
Polecamy również wywiad z Ryszardem Florkiem, prezesem firmy Fakro, w którym opowiada o swojej drodze do światowych rynków oraz artykuł, w którym uchylamy rąbek tajemnicy - pokazujemy jakie branże i dlaczego nie mają przyszłości.
Każdy z naszych artykułów porusza najbardziej aktualne tematy, którymi interesują się osoby myślące o prowadzeniu własnej działalności oraz właściciele firm planujący lub rozwijający sieci franczyzowe.
Oprócz tego czeka na Was zestaw najważniejszych informacji z rynku franczyzowego, garść porad biznesowych i prawnych. A na koniec - baza 135 sprawdzonych systemów franczyzowych. Miłej lektury!
Dołącz do newslettera
Ważne linki
Na skróty
Katalog franczyz
Kwoty inwestycji