Nowe wydanie Franczyza&Biznes już w sprzedaży

Data dodania: 6 marca 2023
Kategoria:

W kolejnym wydaniu jak zawsze dużo do poczytania. Dla naszych Czytelników przygotowaliśmy wartościowe teksty, porady i wywiady.

Czy prowadzenie biznesu gastronomicznego jest zarezerwowane tylko dla kogoś, kto potrafi gotować? Myśląc o własnym biznesie statystyczny Polak widzi siebie, przede wszystkim, właśnie w fajnej knajpce.

Są różne sposoby na realizację swoich planów. Jednym z nich jest wykorzystanie franczyzy i prowadzenie placówki gastronomicznej pod logo znanej i sprawdzonej marki. Branża gastronomiczna nie należy do najtańszych i najłatwiejszych biznesów. Nie odstrasza to jednak potencjalnych restauratorów. Jak wynika z analizy przeprowadzonej przez Akademię Rozwoju Systemów Sieciowych na polskim rynku można wybierać wśród około 215 konceptów franczyzowych oferujących franczyzę. Zainteresowanie proponowanymi konceptami jest bardzo duże i nie zawsze najniższa cena jest najbardziej atrakcyjna. Im więcej trzeba zainwestować w dany koncept, tym większych zysków można się spodziewać. O tym w raporcie wydania.

W stronę rozwoju – sieć KOKU Sushi wdraża program szkoleń dla partnerów sieci.

Dlaczego nowe firmy upadają?

Rośnie popyt na elastyczne, współdzielone biura.

Jak zostać restauratorem?

Koniec boomu na rynku mieszkaniowym.

W najnowszym numerze nie zabrakło też rozmowy z przedsiębiorcami, którzy opowiadają, dlaczego zdecydowali się na działalność w ramach sieci franczyzowej i co z tego wyszło. Swoim doświadczeniem dzieli się franczyzobiorcy konceptów – Fit Cake oraz Wakacje.pl.

I tradycyjnie, baza sprawdzonych pomysłów na własny biznes na licencji!

Nowy numer magazynu Franczyza&Biznes dostępny w sieci Empik, InMedio, Relay, Ruch, Kolporter oraz w naszym e-sklepie.

Miłej lektury!

Redaktor Naczelna

Dołącz do newslettera

Copyright © 2007-2021 ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Lembicz.pl  Skład magazynu Franczyza & Biznes: Aera Design