Biesiadowo z rekordem Polski

Data dodania: 24 lutego 2020
Kategoria:
Foto: Biesiadowo z rekordem Polski

W centrum szkoleniowym sieci Biesiadowo powstała największa pizza pokryta złotem. Jej średnica wynosiła ok. 60 cm. Złota pizza trafiła następnie na aukcję, a kwota uzyskana z jej sprzedaży zasiliła konto Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

Ubiegły rok Biesiadowo postanowiło zakończyć, ustanawiając nowy, pizzowy rekord Polski. Z tej okazji do siedziby swojego centrum szkoleniowego mieszczącego się w Aleksandrowie Łódzkim zaprosiło sędzinę z Biura Rekordów, jedynej w naszym kraju firmy zajmującej się certyfikowaniem rekordów Polski i pomocą w ustanawianiu rekordów Guinnessa.

Biesiadowo postanowiło przygotować największą złotą pizzę. Pokrycie pizzy 23-karatowym, jadalnym złotem okazało się nie lada wyzwaniem, gdyż jego płatki są niezwykle delikatne i łatwo się rwą. Niemniej kucharze związani z Biesiadowem podołali zadaniu i tym samym ustanowili nowy rekord Polski. Złota pizza miała ok. 60 cm średnicy i ważyła ponad 1,8 kg. Rekordowa pizza została następnie wylicytowana na aukcji na rzecz Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Zwycięska kwota w wysokości 1025 zł zasiliła konto fundacji.

Biesiadowo to trzecia pod względem liczby lokali sieć pizzerii w Polsce, po Da Grasso i Pizza Hut. Obecnie pod jej szyldem działa 119 placówek, wszystkie należą do franczyzobiorców. Biesiadowo znane jest m.in. z największej pizzy na rynku – w lokalach sieci można bowiem zamówić pizzę o średnicy mierzącej aż 57 cm. Twórcą sieci jest P.P.H.U. Wojtex - firma znana także z takich konceptów franczyzowych jak Piramid Pizza, Speedy Romano, Coffeeloffee, Western Chicken czy Western Tortilla.

– Jeżeli chodzi o dalszy rozwój naszych sieci absolutnie nie mamy żadnych ograniczeń. Zarówno w przypadku Biesiadowa, które zajmuje czołowe miejsce w rankingu największych sieci pizzerii, jak i Speedy Romano, które na rynku jest dopiero od kilku miesięcy, cały czas poszukiwać będziemy potencjalnych franczyzobiorców na terenie całego kraju – mówi Wojciech Goduński, właściciel P.P.H.U. Wojtex. Zapowiada również, że w tym roku klienci sieci będą mogli skosztować nowych potraw. Franczyzodawca bowiem śledzi na bieżąco trendy i stara się wpasować w kulinarne gusta naszych rodaków.
W odpowiedzi na potrzeby klientów do Biesiadowa już zostały wprowadzone nowe pozycje w menu. Są to dania obiadowe, takie jak zupy, pierogi oraz makarony, które bardzo dobrze komponują się ze staropolskim wystrojem lokali.
Biesiadowo to najtańsza franczyza na rynku pizzerii. Lokal o powierzchni ok. 70 mkw. można otworzyć za 42 tys. zł netto – o ile jest on przystosowany do prowadzenia działalności gastronomicznej. Franczyzodawca nie pobiera opłaty wstępnej, zaś opłata miesięczna wynosi 1000 zł netto.

Więcej informacji o systemie franczyzowym Biesiadowo znajdą Państwo tutaj.

Sprawdź ofertę w katalogu

Finanse

  • Minimalna kwota: 92 000 zł
  • Opłata wstępna: brak
  • Opłata bieżąca: 1250 zł + 1% od obrotu miesięcznie
  • Opłata marketingowa: brak

Dołącz do newslettera

Copyright © 2007-2021 ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Lembicz.pl  Skład magazynu Franczyza & Biznes: Aera Design