Mimo że pizza to danie włoskie, to pizzerie Biesiadowo nawiązują do klimatu staropolskiej biesiady. Koncept spotkał się z uznaniem przedsiębiorców i klientów, gdyż w całej Polsce działa już ok. 100 lokali pod tą marką. A w 2023 roku ma powstać ok. 10 nowych lokali franczyzowych.
Biesiadowo jest dużą siecią pizzerii, opartą na sprawdzonym modelu działania, co zapewnia dotychczasową stabilność na rynku. Lokale naszych franczyzobiorców znajdują się głównie w dużych miastach – mówi Wojciech Goduński, właściciel firmy Wojtex, która jest franczyzodawcą konceptu Biesiadowo.
Od naszych partnerów biznesowych nie wymagamy doświadczenia, nie pobieramy również wstępnej opłaty. Oferujemy działalność pod znaną marką o mocno ugruntowanej przez lata pozycji na rynku. Sprawdzony koncept i model biznesowy przy odpowiednim zaangażowaniu gwarantuje zysk. Zapewniamy dostęp do centrum dystrybucyjnego, szkoleń, projektu aranżacji lokalu, bezpłatnych działania marketingowe, zapewniając wsparcie zarówno podczas rozpoczynania działalności, jak i później przez czas jej prowadzenia – mówi Goduński.
Koszt inwestycji w pizzerię Biesiadowo zaczyna się od 92 tys. zł netto. Powierzchnia lokalu powinna wynosić minimum 70 mkw., lepiej jednak, by była nieco większa, w granicach 100-150 mkw. Franczyzodawca konceptu nie pobiera wstępnej opłaty franczyzowej, opłata franczyzowa w trakcie trwania współpracy wynosi natomiast 1250 zł + 1% od obrotu miesięcznie.
Firma Wojtex wykreowała wiele marek sieci gastronomicznych rozwijanych na zasadzie franczyzy. Najszybciej i najbardziej dynamicznie rozwijającymi się konceptami są obecnie Biesiadowo oraz Western Tortilla. Kolejnymi konceptami, w ramach których tworzone są nowe lokale, są Kebab Yum Yum, Speedy Romano oraz Amori Pomodori. Dodatkowym konceptem funkcjonującym równolegle w kooperacji z pozostałymi jest CoffeeLoffee.
Dołącz do newslettera
Ważne linki
Na skróty
Katalog franczyz
Kwoty inwestycji