W kolejnym wydaniu jak zawsze dużo do poczytania. Dla naszych Czytelników przygotowaliśmy wartościowe teksty, porady i wywiady.
Przygotowując obecne wydanie do druku naszym jedynym zmartwieniem był nowy Polski Ład. Myśleliśmy, że już nic gorszego w tym roku na nas nie „spadnie”. Tymczasem wojna w Ukrainie spowodowała, że trudno dziś skupić myśli zająć się zwyczajnym życiem. Mimo wszystko staramy się funkcjonować w miarę normalnie, pracować, działać. To pozwala oderwać się na chwilę od śledzenia tego, co się dzieje u naszych sąsiadów.
W najnowszym wydaniu piszemy o franczyzie w gastronomii – jak radzą sobie przedsiębiorcy po dwóch latach działania w pandemii oraz w obliczu zmian podatkowych.
Ministerstwo Sprawiedliwości bierze franczyzę w swoje ręce, czyli ustawa regulująca franczyzę coraz bliżej.
Głos z rynku zabrali właściciele sieci Fit Cake – Ewelina Choińska i Rafał Kościuk, jedynej w Polsce nie – cukierni. Opowiadają jak wspólna pasja i misja może przerodzić się w prężnie działający biznes.
Praca zdalna upowszechnia się na dobre. Polacy polubili home office.
Ukryta dywidenda. Czy przedsiębiorcy mają się czego obawiać?
Jak zarobić na sprzątaniu, podczas gdy w branży panuje duża konkurencja?
Mieszkania na wynajem – to wciąż najlepsza inwestycja.
Kara umowna w umowie franczyzy – czemu na służyć?
W najnowszym numerze nie zabrakło też rozmowy z przedsiębiorcami, którzy opowiadają dlaczego zdecydowali się na działalność w ramach sieci franczyzowej i co z tego wyszło. Swoim doświadczeniem dzieli się franczyzobiorca konceptu – Al. Capone oraz Early Stage.
I tradycyjnie, baza sprawdzonych pomysłów na własny biznes na licencji!
Nowy numer magazynu Franczyza&Biznes dostępny w sieci Empik, InMedio, Relay, Ruch, Kolporter oraz w naszym e-sklepie.
Miłej lektury!
Redaktor Naczelna
Dołącz do newslettera
Ważne linki
Na skróty
Katalog franczyz
Kwoty inwestycji