W kolejnym wydaniu jak zawsze dużo do poczytania. Dla naszych Czytelników przygotowaliśmy wartościowe teksty, porady i wywiady.
Urok franczyzy polega, między innymi na tym, że z jest ona dostępna praktycznie dla każdego. W poprzednim numerze magazynu opisywaliśmy oferty franczyzy o wysokiej kwocie inwestycji, które siłą rzeczy dostępne są jedynie dla niewielkiej grupy zainteresowanych. W tym numerze wzięliśmy pod lupę franczyzy tanie, na które stać jest właściwie każdą osobę, która planuje uruchomienie własnej firmy na licencji. I okazuje się, że takich tanich franczyz jest naprawdę sporo a wachlarz branż, w których się na nie napotykamy, imponujący. Więcej na ten temat w raporcie tego numeru.
Biznes jak w banku – jak zostać właścicielem placówki bankowej?
Głos z rynku zabrali właściciele sieci PINTA – pionierzy piwnej rewolucji w Polsce.
Najpopularniejsze oszustwa na platformach crowdfundingowych - skala działania oszustów w internecie rośnie z roku na roku.
Rośnie zainteresowanie inwestowaniem na giełdzie, jednym z czynników jest galopująca inflacja.
W gastronomii przetrwali najsilniejsi i najlepiej dostosowani – obraz po pandemii.
Jak pożyczać pieniądze od rodziny? Plusy i minusy.
Drugie życie paczkarni – moda na pączka.
Jak obniżyć ratę kredytu hipotecznego? Rada polityki pieniężnej już po raz piąty w tym roku podniosła stopy procentowe.
W najnowszym numerze nie zabrakło też rozmowy z przedsiębiorcami, którzy opowiadają dlaczego zdecydowali się na działalność w ramach sieci franczyzowej i co z tego wyszło. Swoim doświadczeniem dzieli się franczyzobiorcy konceptów – epaka.pl oraz Żabka.
I tradycyjnie, baza sprawdzonych pomysłów na własny biznes na licencji!
Nowy numer magazynu Franczyza&Biznes dostępny w sieci Empik, InMedio, Relay, Ruch, Kolporter oraz w naszym e-sklepie.
Miłej lektury!
Redaktor Naczelna