“u Lodziarzy” Wytwórnia Lodów Polskich z nową ofertą

Data dodania: 13 września 2022
Kategoria:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fabryka Lodów Polskich "U Lodziarzy" skupia się na deserach fit! W aktualnym sezonie, ich menu wzbogaciło się o nowe rodzaje lodów wegańskich, bezcukrowych i bezzbożowych. Jest to reakcja na zapotrzebowanie klientów borykających się z alergiami, stosujących różne diety, lub po prostu dbających o zdrowe żywienie.

Sieć WLP "U Lodziarzy" narodziła się w 2016 roku, promując lody rzemieślnicze, wytwarzane z mleka, cukru i owoców. Bazując na klasycznej recepturze, miały stanowić alternatywę dla amerykańskich ślimaków lodowych czy gelato.

Popularność franczyzy

Franczyza szybko zdobyła uznanie w całej Polsce – obecnie posiada około 100 lokalizacji. Wyróżnia się niebanalnymi smakami, takimi jak lody rokitnikowe z jarzębiną, z serem korycińskim czy sękaczem. Składniki te często odnoszą się do tradycji kulinarnych regionu pochodzenia sieci, czyli Podlasia.

– Od naszych początków stawiamy na lodowe desery o klarownym składzie, bez niepotrzebnych, sztucznych dodatków. Do naszej oferty wprowadziliśmy również sorbety, tworzone z autentycznych, dojrzałych owoców oraz lody wegańskie na bazie napoju ryżowego. Ostatnio bardziej skupiliśmy się na zdrowym odżywianiu i specyficznych dietach. Zauważyliśmy lukię na rynku i coraz częstsze zapytania klientów o “lody bez”: glutenu, mleka, cukru, czy laktozy – wyjaśnia Radosław Charubin, CEO Multi Ice Group, właściciel WLP “u Lodziarzy”.

W konsekwencji Wytwórnia Lodów Polskich stworzyła niepowtarzalne przepisy “lodów dla wymagających”. To desery zaprojektowane dla osób, które z różnych przyczyn unikają tradycyjnych słodyczy. Do nich należą weganie, cukrzycy, osoby z nietolerancją glutenu, z alergiami, czy unikające określonych składników ze względu na tryb życia – np. sportowcy czy intensywnie trenujący na siłowni.

Zdrowsze bez cukru

– Czym wyróżniają się nasze lody? Przede wszystkim brakiem dodatku cukru, zastąpionym naturalnymi słodzikami. Dzięki temu są one mniej kaloryczne niż wersje klasyczne. Zamienniki lodów mlecznych produkujemy na bazie napojów roślinnych – ryżowych lub kokosowych. Dlatego bez obaw mogą je spożywać osoby z nietolerancją laktozy lub alergią na białko mleka krowiego. Dawniej główną alternatywą były sorbety, ale obecnie nasze menu jest znacznie szersze – opowiada współwłaściciel sieci.

Lody WLP “u Lodziarzy” bez cukru i mleka są dostępne w wielu różnorodnych smakach, a ich oferta ciągle się poszerza.

– Naszym celem jest rozwój w tym kierunku, ponieważ to oczekują od nas nasi klienci. Jednakże warto podkreślić, że klasyczne lody także pozostają w naszej ofercie. Czerpiemy inspiracje z wielu źródeł, dążąc do zaspokojenia potrzeb szerokiej grupy odbiorców. Dlatego z pewnością każdy znajdzie u nas coś dla siebie – konkluduje Radosław Charubin.

Dołącz do newslettera

Copyright © 2007-2021 ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Lembicz.pl  Skład magazynu Franczyza & Biznes: Aera Design