Sieć piekarnio-kawiarni wchodzi do kolejnych miast

Autor: Redakcja
Data dodania: 11 stycznia 2017
Kategoria:
Foto: Gorąco Polecam Nowakowski
Kolejny punkt piekarni pojawił się w strefie gastronomicznej nowo otwartego dworca Łódź Fabryczna.

Warszawska sieć piekarnio-kawiarni rozwijająca się we franczyzie otworzyła swój pierwszy lokal w Łodzi. W najbliższych miesiącach firma planuje otwarcia w kolejnych miastach.

W sieci Gorąco Polecam Nowakowski działa około 50 lokali, większość z nich znajduje się w zarządzaniu franczyzobiorców. Kolejny punkt piekarni pojawił się w strefie gastronomicznej nowo otwartego dworca Łódź Fabryczna. Firma planuje otwarcie lokali w kolejnych miastach, m.in. w Katowicach. Obecnie piekarnio-kawiarnie tej sieci można spotkać w Warszawie, Legionowie, Gdańsku, Gdyni, Krakowie i od niedawna w Łodzi.

Polecamy wywiad z franczyzobiorcą Gorąco Polecam Nowakowski: Piekarnie z pomysłem

Jak się zmieniła koncepcja handlu pieczywem w ciągu ostatnich lat? Bartłomiej Rychcik, franczyzobiorca współpracujący z Gorąco Polecam Nowakowski od 2010 roku zaznacza, że przede wszystkim handel pieczywem przestał być handlem… samym pieczywem.

Jako Gorąco Polecam Nowakowski wciąż poszerzamy ofertę, znajdujemy nisze, nie tylko zaspokajamy rosnące potrzeby klientów, ale je kreujemy. Doskonały przykład to kanapki – kiedy zaczynaliśmy, w ofercie było 6 rodzajów. Dziś mamy ich około 30. Zaoferowaliśmy klientom coś zupełnie nowego, a oni to docenili” - powiedział nam Bartłomiej Rychcik.

Firma planuje dalszy rozwój sieci franczyzowej. Partnerzy Gorąco Polecam Nowakowski prowadzą piekarnio-kawiarnię w lokalizacji uzgodnionej z franczyzodawcą i działają w systemie jako niezależny podmiot gospodarczy - we własnym imieniu i na swój własny rachunek.

Przystępując do systemu, franczyzobiorca uiszcza wstępną opłatę licencyjną w wysokości 5 tys. zł netto jako opłatę za możliwość działania w tym systemie gospodarczym. Franczyzobiorca nie uiszcza na rzecz franczyzodawcy innych opłat licencyjnych.

Minimalna kwota inwestycji potrzebna na uruchomienie lokalu wynosi 80 tys. zł (jest uzależniona od kosztów remontu i adaptacji). W trakcie bieżącej działalności partner ponosi wszystkie koszty związane z płatnościami za lokal (czynsz, media, itp.), koszty związane z ubezpieczeniem i utrzymaniem personelu oraz finansuje zakup surowców i półproduktów potrzebnych do przygotowania produktów z oferty sieci Gorąco Polecam Nowakowski.

Dołącz do newslettera

Pozostałe artykuły - Aktualności

zobacz więcej

Data dodania: 20 kwietnia 2022
Smacznie, zdrowo i z zyskiem
Data dodania: 23 marca 2022
Franczyza na usługach
Data dodania: 10 stycznia 2022
Przed jakimi wyzwaniami stoi rynek franczyzy?
Data dodania: 3 stycznia 2022
Te 30 franczyz najbardziej interesuje Polaków
Copyright © 2007-2021 ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Lembicz.pl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram