W kolejnym wydaniu jak zawsze dużo do poczytania. Dla naszych Czytelników przygotowaliśmy wartościowe teksty, porady i wywiady.
Ten rok jest dla nas szczególny pod wieloma względami. Jednym z nich jest fakt, że dokładnie 10 lat temu na rynku ukazało się pierwsze wydanie magazynu Franczyza&Biznes.
Mimo, że to początek roku, z przyjemnością sięgnęłam wstecz do 2013 roku. Chociażby na chwilę zapominając o inflacji, wszelkich podwyżkach i niepewności, jaka towarzyszy nam od dłuższego czasu. Czasem warto cofnąć się w przeszłość, by uświadomić sobie i docenić to, ile osiągnęliśmy i gdzie jesteśmy dzisiaj.
W raporcie numeru - 20 franczyz na 2023 rok - podpowiadamy, w jaki biznes warto zainwestować, by cieszyć się zyskami.
Swój amerykański sen zrealizował w Polsce – Tomasz Jench, operator gastronomiczny takich marek jak New York Pizza Department i ŻarWOK.
Aspekty finansowe licencji franczyzowej.
Czterodniowy tydzień pracy może się sprawdzić na polskim rynku.
Trudny zarobek na cateringu dietetycznym.
W najnowszym numerze nie zabrakło też rozmowy z przedsiębiorcami, którzy opowiadają, dlaczego zdecydowali się na działalność w ramach sieci franczyzowej i co z tego wyszło. Swoim doświadczeniem dzieli się franczyzobiorcy konceptów – Western Tortilla, Teletorium oraz In.Time.
I tradycyjnie, baza sprawdzonych pomysłów na własny biznes na licencji!
Nowy numer magazynu Franczyza&Biznes dostępny w sieci Empik, InMedio, Relay, Ruch, Kolporter oraz w naszym e-sklepie.
Miłej lektury!
Redaktor Naczelna
Dołącz do newslettera
Ważne linki
Na skróty
Katalog franczyz
Kwoty inwestycji