W kolejnym wydaniu jak zawsze dużo do poczytania. Dla naszych Czytelników przygotowaliśmy wartościowe teksty, porady i wywiady.
Polski biznes i cała gospodarka jest w dość nieciekawej sytuacji. W warunkach kryzysu wywołanego pandemią koronawirusa, od przeszło półtora miesiąca żyjemy dosłownie w zawieszeniu. Dlatego w najnowszym raporcie przeprowadziliśmy rozmowy z franczyzodawcami, by dowiedzieć się jak radzą sobie w czasie kryzysu - oni oraz ich franczyzobiorcy. Czy wszyscy ten czas przetrwają?
Dodatkowo, w obliczu zaistniałej sytuacji okazało się, ze home office nie musi być zarezerwowany tylko dla freelancerów. Większość firm przeszło na pracę zdalną. Ale… w takim rodzaju pracy są nie tylko blaski, ale też cienie.
Podpowiemy jak zbudować stabilny i opłacalny system franczyzowy.
Co to znaczy przedsiębiorca organiczny? Opowiedział nam w rozmowie Rafał Sonik, biznesmen, utytułowany sportowiec i filantrop.
W najnowszym numerze nie zabrakło też rozmów z przedsiębiorcami, którzy opowiadają dlaczego zdecydowali się na działalność w ramach sieci franczyzowej i co z tego wyszło. Swoim doświadczeniem dzielą się franczyzobiorcy konceptów – Aspect Nieruchomości, Moodo, oraz Godan Strefa Uśmiechu.
Podpowiemy jak zarządzać firmą w kryzysie.
Otwieramy biznes – własny gabinet dietetyczny oraz sklep z produktami konopnymi.
I tradycyjnie, baza sprawdzonych pomysłów na własny biznes na licencji!
Nowy numer magazynu Franczyza&Biznes dostępny w sieci Empik, InMedio, Relay, Ruch, Kolporter oraz w naszym e-sklepie.
Miłej lektury!
Redaktor Naczelna