Speedy Romano to sieć, którą firma Wojtex zaczęła rozwijać w trakcie pandemii. Początkowo jej formuła działania zakładała dostarczanie pizzy wyłącznie w dowozie. Dziś pod tą marką funkcjonują również lokale stacjonarne, a sieć pozyskuje kolejnych franczyzobiorców.
W ramach sieci Speedy Romano działa obecnie 6 lokali, zaś na ten rok zaplanowano otwarcie dwóch kolejnych. Wszystkie prowadzone są na zasadzie franczyzy.
Obecnie lokale Speedy Romano prowadzą regularną działalność stacjonarną, a dodatkowo realizują dostawy. Model stawiający wyłącznie na dostawy bardzo dobrze sprawdzał się z okresie pandemii – informuje Wojciech Goduński, właściciel firmy Wojtex, która jest franczyzodawcą konceptu.
Lokal pod działalność Speedy Romano powinien mieć minimum 70 mkw., jednak optymalna powierzchnia to ok. 100-150 mkw. Franczyzobiorca powinien się liczyć z inwestycją od 92 tys. zł netto wzwyż. Wojtex nie pobiera opłaty wstępnej, nie wymaga też doświadczenia w branży gastronomicznej.
Zapewniamy dostęp do centrum dystrybucyjnego, szkoleń, projektów aranżacji lokalu oraz bezpłatnych działań marketingowych. Sukces franczyzobiorcy zależy od jego zaangażowania – mówi Goduński.
Firma Wojtex może się pochwalić wieloletnim doświadczeniem w branży gastronomicznej i w rozwijaniu sieci franczyzowych. Poza Speedy Romano należą do niej takie marki Biesiadowo, Amori Pomodori, Western Tortilla, Kebab Yum Yum czy CoffeeLoffee.
Dołącz do newslettera
Ważne linki
Na skróty
Katalog franczyz
Kwoty inwestycji