W kolejnym wydaniu jak zawsze dużo do poczytania. Dla naszych Czytelników przygotowaliśmy wartościowe teksty, porady i wywiady.
Za nami 2021, kolejny trudny rok, zarówno gospodarczo, emocjonalnie i społecznie. Co nas czeka w 2022 roku? Pewne są nowe podatki, wzrost cen praktycznie w każdej branży, wzrost opłat. Pokuszę się o stwierdzenie, że łatwo to już było. Przed biznesem dużo wyzwań, zmian i niepewności.
O tym, przed jakimi wyzwaniami stoi rynek franczyzy piszemy w temacie numeru, a oceny dokonali eksperci z Akademii Rozwoju Systemów Sieciowych (arss).
Franczyza na usługach – czyli raport o tym, jak branża usługowa radziła sobie w ostatnim roku – mimo pandemii, kryzysu i kolejnych lockdownów.
Głos z rynku zabrał Piotr Bijański właściciel sieci Twój Prawnik 24, który udowadnia, że misja w biznesie jest realną wartością i przynosi satysfakcję.
Własna szkoła językowa? Sukces dziesięciu supermocy w sieci Early Stage.
Ponadto otwieramy biznes dla amatorów kuchni roślinnej i nie tylko.
Jak długo jeszcze będą rosły ceny mieszkań w Polsce?
Kandydata 50+ pilnie zatrudnię – starzejące się społeczeństwo powoduje, że rządzić będzie pokolenie aktywnych „młodszych seniorów”.
Dzieci i pieniądze – czy posiadają odpowiednią wiedzę z zakresu finansów osobistych?
Firma na Facebooku – dlaczego warto zainwestować w media społecznościowe.
W najnowszym numerze nie zabrakło też rozmowy z przedsiębiorcami, którzy opowiadają dlaczego zdecydowali się na działalność w ramach sieci franczyzowej i co z tego wyszło. Swoim doświadczeniem dzieli się franczyzobiorca konceptu – Gruby Benek oraz „u Lodziarzy” Wytwórnia Lodów Polskich.
I tradycyjnie, baza sprawdzonych pomysłów na własny biznes na licencji!
Nowy numer magazynu Franczyza&Biznes dostępny w sieci Empik, InMedio, Relay, Ruch, Kolporter oraz w naszym e-sklepie.
Miłej lektury!
Redaktor Naczelna