Franczyza w Polsce

Domino’s Pizza

Rodzaj sieci: franczyzowa
Zasięg sieci: międzynarodowy
Ulica: Słomińskiego 19/508
Miasto: 00-195 Warszawa

http://www.entuzjascipizzy.pl

Numer telefonu: 22 209 00 99
Numer Fax: 22 209 00 99

Rafał Micorek
Franchise and Operations Director
E-mail: rafal.micorek@dominospizza.pl


Jednostki Własne: 42
Jednostki Franczyzowe: 24

Opis systemu

Lokal Domino's Pizza

Lokal Domino's Pizza

Charakterystyka systemu

Domino’s Pizza, założona w 1960 r. jest światowym liderem w dostawie pizzy, dostarczając dziennie ponad 1 000 000 sztuk pizzy na całym świecie. Sieć odniosła sukces na 90 rynkach i ma na koncie ponad 15 000 lokali – w Polsce planuje otworzyć 200-300 pizzerii.

Od lat Domino’s doskonali się w przygotowywaniu i dostarczaniu najlepszej pizzy. Nigdy jednak nie idzie na kompromis w kwestii jakości produktów co skutkuje wysokim poziomem satysfakcji klientów oraz gwarantuje powtarzalność zakupu. Swoim franczyzobiorcom oferuje unikalny, dopasowany do potrzeb klienta model biznesowy.

Korzyści dla franczyzobiorcy

  • Dostęp do najlepszych lokalizacji oraz udział w rozwoju międzynarodowej marki w Polsce.
  • Wsparcie marketingowe (m.in. kampanie ATL, reklama on-line 365 dni w roku) zwiększające liczbę zamówień w Twojej pizzerii.
  • Bieżące wsparcie (np. scentralizowane zakupy gwarantujące najniższe ceny) oraz dostęp do naszych gotowych rozwiązań (m.in. autorski system konwersji gwarantujący powtarzalność zakupu).
  • Rabaty i upusty dopasowane do potrzeb każdego kandydata.
  • Szybkie i bezproblemowe rozpoczęcie działalności.
  • Pracujemy na wspólny sukces, dlatego system rozliczeń jest nastawiony na Twój rozwój i wzrost.

Wymagania

Minimalna Kwota: 95 000 EUR (kwota inwestycji uzależniona jest m.in. od posiadania własnego lokalu oraz przewidywanych kosztów adaptacji wynajmowanego lokalu)
Opłata Wstępna: 6 200 EUR
Opłata Bieżąca: 3,5% sprzedaży netto (opłata międzynarodowa), 1,5-2% sprzedaży netto (opłata lokalna)
Opłata Marketingowa: 3,86% sprzedaży netto

Dodatkowe wymagania stawiane franczyzobiorcom

Jaki powinien być franczyzobiorca Domino’s Pizza?

  • Entuzjasta pizzy
  • Z doświadczeniem we własnym biznesie (min. 3 lata lub z doświadczeniem w gastronomii)
  • Posiadający doświadczenie w  zarządzaniu zespołem
  • Nastawiony na wzrost i rozwój własnego biznesu
  • Gotowy do osobistego zaangażowania w prowadzenie pizzerii
  • Gotowy do nauki i otwarty na zmiany
  • Bezkompromisowy w kwestii najwyższej jakości produktów i poziomu obsługi klienta
  • Mile widziane osoby posiadające własny lokal

Osoby posiadające własny lokal:

  • Preferowana powierzchnia lokalu wynosi 80-120 m2
  • Wymagania techniczne: zasilanie 85 kW, kanał wentylacyjny wyciągowy

Osoby nie posiadające własnego lokalu:

  • Zapewniamy pomoc w doborze i poszukiwaniu lokalizacji
  • Posiadamy również własne lokale gotowe do rozpoczęcia działalności franczyzowej

Formularz kontaktowy


*Pola oznaczone gwiazdką są wymagane.


Szkolenia

DLA FRANCZYZODAWCÓW

ZARZĄDZANIE SIECIĄ FRANCZYZOWĄ - 04.11.2019

ROZWÓJ FIRMY POPRZEZ FRANCZYZĘ - 23.10.2019

DLA KANDYDATÓW NA FRANCZYZOBIORCÓW

FRANCZYZA - SPOSÓB NA WŁASNY BIZNES - 16.10.2019

Jak kupić franczyzę

Jak zarządzać franczyzą