Dwie nowe restauracje - w Łodzi i Warszawie, otworzyła w sierpniu Ogólnopolska Sieć Restauracji Gruby Benek. To jedne z największych lokali zrzeszonych pod tą marką. Jeden i drugi wyposażono w nowoczesne technologie.
Biorąc pod uwagę trendy rynkowe oraz rosnące potrzeby klientów, zdecydowano o zastosowaniu rozwiązań, stanowiących rzadkość na polskim rynku. Należą do nich m.in. stoły z ładowarkami indukcyjnymi, które umożliwią klientom szybkie bezprzewodowe naładowanie smartfonów i tabletów oraz bezpłatną sieć WI-FI, która sama rozpoznaje użytkownika i łączy się z nim bez logowania, bez względu na to, w którym lokalu w kraju akurat się on znajduje. Wystarczy jednorazowo się do niej zalogować. Tradycyjne menuboardy zastąpiono monitorami LCD, które pozwalają na szybsze wprowadzanie zmian w wyświetlanych promocjach i ofertach. Gwarancję powtarzalności produktu daje zastosowanie pieców przelotowych.
Lokale urządzono tak, by dawały pełen komfort klientom- zarówno jeśli chodzi o stylistykę, czyli ciepłe i przyjazne wnętrza, jak i atmosferę, w której przebywają- wyposażono je w nowoczesną formę wentylacji i klimatyzacji, dzięki której w restauracjach zawsze jest świeże powietrze, a ubrania nie przejmują zapachów.
Obie restauracje zlokalizowane są na obrzeżach miast (łódzkim Teofilowie oraz podwarszawskich Ząbkach) i obsługują klientów kilku najbliższych dzielnic. Oprócz pizzy w stylu amerykańskim (na grubym cieście i dużą ilością składników) oferują wysokiej jakości burgery (zawierające 200 g. wołowiny), kawałki chrupiącego kurczaka, sałatki, tortille i quesadille.
Otwarcia nowych lokali spotkały się z ogromnym zainteresowaniem ze strony okolicznych mieszkańców- w obu przypadkach w pierwszym dniu działalności odwiedziło je kilkaset osób. To nie koniec ekspansji sieci w dużych miastach.
- Jeszcze w tym roku zamierzamy otworzyć w Warszawie 4 nowe restauracje. Aktualnie jesteśmy już w trakcie realizacji inwestycji na warszawskich Bielanach. Lokal w Ząbkach został przyjęty przez klientów bardzo dobrze, 3 tygodnie po otwarciu, ruch nie maleje - mówi Katarzyna Włodarczyk- Pięta, członek zarządu ds. rozwoju sieci. To pokazuje, że Warszawa i jej okolice to bardzo dobre miejsca na ekspansję. To prawda, że konkurencją jest tu duża, ale na przykładzie Ząbek widać, że Klienci oczekują czegoś innego, nowego i znajdują to właśnie w naszych lokalach – dodaje Włodarczyk – Pięta.
Gruby Benek to renomowana polska sieć pizzerii, licząca blisko 40 lokali w całej Polsce. Oferują one nie tylko pizzę, ale też m.in. burgery, frytki, chrupiącego kurczaka. Bogata oferta i produkty najwyższej jakości pomogły zdobyć zaufanie klientów i dostarczyć franczyzobiorcom sprawdzony, skuteczny koncept biznesowy. Jego formuła powoduje, że wszystkie lokale sieci przynoszą zyski, a wielu franczyzobiorców decyduje się na otwarcie kolejnej restauracji.
Dołącz do newslettera
Ważne linki
Na skróty
Katalog franczyz
Kwoty inwestycji