W kolejnym wydaniu jak zawsze dużo do poczytania. Dla naszych Czytelników przygotowaliśmy wartościowe teksty, porady i wywiady.
Końcówka roku nie zapowiada się zbyt optymistycznie. Koronawirus, mimo zaklinania rzeczywistości, wcale nie nas nie opuścił, a wręcz jak bumerang wrócił ze zdwojoną siłą. Czy można było to przewidzieć? Eksperci mówią, że tak. Nie sposób się z nimi nie zgodzić. Sytuacja gospodarcza w kraju nie napawa optymizmem, grozi nam kolejny lockdown, choć wydaje się, że nie stać nas na takie posunięcia.
W tym czasie niepewności chcemy dodać otuchy naszym Klientom i czytelnikom ciekawą lekturą naszego najnowszego wydania.
W raporcie najnowszego wydania przyjrzeliśmy się branży handlowej, która ucierpiała wyjątkowo dotkliwie wyniku wybuchu epidemii i lockdownu. Sprawdziliśmy, które sieci franczyzowe wyszły obronną ręką i czy planują dalszy rozwój.
W temacie numeru przyjrzeliśmy się branży pośrednictwa finansowego. Czy branża wciąż daje zarobić?
Jak zostać liderem rynku? Opowiada Radosław Charubin, który od 18 lat rozwija swój biznes w branży lodowej.
By stawić czoła kryzysowi, musimy przedefiniować nie tylko to, gdzie pracujemy, ale także i po co.
W najnowszym numerze nie zabrakło też rozmów z przedsiębiorcami, którzy opowiadają dlaczego zdecydowali się na działalność w ramach sieci franczyzowej i co z tego wyszło. Swoim doświadczeniem dzielą się franczyzobiorcy konceptów – Fit Cake oraz Studio Figura.
Ile warte jest know-how?
Własny biznes pod znanym szyldem - rośnie zainteresowanie takim rodzajem działalności.
I tradycyjnie, baza sprawdzonych pomysłów na własny biznes na licencji!
Nowy numer magazynu Franczyza&Biznes dostępny w sieci Empik, InMedio, Relay, Ruch, Kolporter oraz w naszym e-sklepie.
Miłej lektury!
Redaktor Naczelna
Dołącz do newslettera
Ważne linki
Na skróty
Katalog franczyz
Kwoty inwestycji