Western Chicken, jeden z konceptów gastronomicznych należących do firmy Wojtex zyskuje na popularności. W styczniu tego roku został otwarty kolejny lokal w Ostrołęce, który należy do Adama Sulaka. Jak mówi właściciel restauracji, początek biznesu wymaga pełnego zaangażowania. Na pytanie ile wolnego ma w tygodniu, odpowiada: „Nie mam wolnych dni”.
– Lokal Western Chicken w Ostrołęce prowadzę od 3 stycznia 2015 roku. Wcześniej zajmowałem się systemami pożarowymi oraz systemami transmisji p-poż. Na Western Chicken zdecydowałem się ponieważ uruchomienie lokalu nie wymagało dużego nakładu w porównaniu do innych marek. Naszymi najczęstszymi gośćmi są klienci indywidualni oraz firmy – opowiada Adam Sulak.
Polecamy: Jak usmażyłem pierwszego kurczaka
Zaznacza, że jest to pierwszy lokal, którym zarządza. O otwarciu kolejnego zadecyduje osiągnięcie założonych celów. I jak na początkującego restauratora przystało przyznaje, że nie ma ani jednego dnia wolnego - mimo że nie pracuje sam.
– Obowiązki delegowane są na poszczególnych pracowników – dodaje Adam Sulak.
Osoby zainteresowane franczyzą Western Chicken zapraszamy do naszej bazy konceptów franczyzowych.
INK