Wars, znany dotychczas z prowadzenia wagonów restauracyjnych w pociągach Intercity, uruchomił pierwszą stacjonarną restaurację Green Patio. I już szuka franczyzobiorców dla swojego nowego konceptu.
Green Patio wyróżnia się na tle innych restauracji stacjonarnych specjalnym podejściem do sposobu informowania klientów o właściwościach spożywanych potraw, w tym o ich składzie i wartościach odżywczych. W karcie dań zostały umieszczone specjalne piktogramy, które informują o szczególnych właściwościach serwowanych dań. Menu skomponowane zostało we współpracy z dietetykiem.
- Coraz więcej osób zwraca uwagę na swoją dietę, są świadomi tego jak ważny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu ma prawidłowe odżywianie. To właśnie dla nich powstaje Green Patio. Dzięki szczegółowym opisom, każdy może dokonać świadomego wyboru, zdecydować się na potrawę, która ma odpowiednie składniki odżywcze. To bardzo ważne nie tylko dla osób dbających o linię, ale także dla sportowców, kobiet w ciąży, diabetyków oraz wszystkich zainteresowanych nie tylko smakiem, ale też wartością odżywczą tego, co jedzą – podkreśla Krzysztof Supa, prezes spółki Wars.
Pionierską resturację Green Patio można odwiedzić w Warszawie, przy ul. Nowogrodzkiej 47a.
Joanna Cabaj - Bonicka
jcabaj@arss.com.pl