Z Podlasia na Pomorze

Autor: Redakcja
Data dodania: 20 maja 2016
Kategoria:
Foto: Wytwórnia Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy”
Wytwórnia Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy” w Gdyni.

Wytwórnia Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy” rozwijająca się poprzez franczyzę rozpoczęła działalność w Gdyni.

Pomysł na uruchomienie lodziarni oferującej lody bazujące na sprawdzonym przedwojennym przepisie „przywędrował” na Pomorze z Białegostoku.
Dzięki wykorzystaniu odpowiedniej technologii, twórcom lodziarni udało się odtworzyć ich smak i konsystencję, uruchamiając zarazem produkcję na większą skalę.

Tam właśnie, w ubiegłym roku powstała pierwsza lodziarnia pod szyldem „u Lodziarzy”. Po niewątpliwym sukcesie pierwszego lokalu wkrótce powstał kolejny, w Augustowie. Dziś sieć liczy już kilkanaście punktów, które działają w największych miastach Polski. I wciąż otwierane są kolejne, bo wszędzie gdzie się pojawiają, lody prawdziwe szturmem zdobywają popularność wśród klientów.

Nasi klienci będą mieli do wyboru dwa nowe, niepowtarzalne smaki. W tym jeden orzeźwiający sorbet i jeden nowy przysmak stworzony na bazie mleka – mówi Maciej Siniło, współwłaściciel gdyńskiej Wytwórni.

Co ważne, w lodziarni nie ma liczącego kilkanaście czy kilkadziesiąt pozycji menu. Zamiast tego są wspomniane dwa „Smaki dnia” oraz trzy standardowe, tradycyjne wyroby: czekoladowy, truskawkowy i śmietankowy.

Mówiąc o smakach dnia nie można przejść obojętnie wobec naszych kompozycji. A te, są czasami bardzo zaskakujące i fantazyjne. Na porządku dziennym będą zatem lody marchewkowe, fasolowe, szpinakowe, mojito, rabarbar czy chałwa – kontynuuje Maciej Siniło. 

Istotne przy tym są składniki, z których wytwarzane są desery. To naturalne i świeże owoce oraz warzywa, a przede wszystkim mleko – niepasteryzowane, naturalne. Ważne są również dodatki stosowane do przyrządzania nowych smaków, które trafiają do lodziarni w zasadzie z… całego świata. To precyzyjnie wyselekcjonowane komponenty, jak oryginalna, brazylijska kawa i kakao czy belgijska czekolada.

Mamy też dobrą wiadomość dla wszystkich osób, które nie przyswajają glutenu. A wiemy, że to zjawisko przyjmuje coraz większą skalę. Lody z Wytwórni są serwowane również w specjalnych, bezpiecznych, bezglutenowych wafelkach – podkreśla współwłaściciel gdyńskiej lodziarni.

O możliwościach współpracy z Wytwórnią Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy” można dowiedzieć się odwiedzając naszą bazę systemów franczyzowych.

Dołącz do newslettera

Pozostałe artykuły - Aktualności

zobacz więcej

Data dodania: 20 kwietnia 2022
Smacznie, zdrowo i z zyskiem
Data dodania: 23 marca 2022
Franczyza na usługach
Data dodania: 10 stycznia 2022
Przed jakimi wyzwaniami stoi rynek franczyzy?
Data dodania: 3 stycznia 2022
Te 30 franczyz najbardziej interesuje Polaków
Copyright © 2007-2021 ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Lembicz.pl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram