W kolejnym wydaniu jak zawsze dużo do poczytania. Dla naszych Czytelników przygotowaliśmy wartościowe teksty, porady i wywiady.
Choć pandemia nas nie opuszcza i nic nie zapowiada, że miałaby się szybko skończyć, staramy się funkcjonować w miarę normalnie. Nie inaczej jest w biznesie oraz we franczyzie. Franczyzodawcy starają się wychodzić na przeciw wszelkim obostrzeniom i pomagać swoim franczyzobiorcom. Bo silny partner jest właśnie potrzebny nie na dobre czasy, ale zwłaszcza na ten gorszy czas.
W tym czasie niepewności chcemy dodać otuchy naszym Klientom i czytelnikom ciekawą lekturą naszego najnowszego wydania.
W raporcie najnowszego wydania przyjrzeliśmy się sposobom gastronomii na przetrwanie kryzysu - niektóre biznesy gastronomiczne go nie przetrwały, inne wykorzystały okazję by umocnić swoją pozycję.
Tematem numeru jest rynek zdrowej żywności w Polsce, który jest w początkowej fazie rozwoju i wiele wskazuje na to, że w najbliższych latach czekają go duże wzrosty.
Jaki będzie 2021 rok dla rynku najmu?
W wywiadzie numeru Wojciech Goduński, właściciel firmy Wojtex, opowiada, że w biznesie największą sztuką jest, aby zajmował jak najmniej czasu, a sam rozwój powinien być środkiem do celu, a nie celem samym w sobie.
Czy biznes na wsi się opłaca?
Piszemy o tym jak e-handel dodał skrzydeł branży kurierskiej.
W najnowszym numerze nie zabrakło też rozmów z przedsiębiorcami, którzy opowiadają dlaczego zdecydowali się na działalność w ramach sieci franczyzowej i co z tego wyszło. Swoim doświadczeniem dzielą się franczyzobiorcy konceptów – Grene oraz Body Evolution.
Czym sieci kuszą franczyzobiorców?
I tradycyjnie, baza sprawdzonych pomysłów na własny biznes na licencji!
Miłej lektury!
Redaktor Naczelna