Polska sieć pizzerii powiększyła się o kolejny lokal, który został otwarty w Rybniku.
W planach pizzerii Stopiątka są kolejne otwarcia. – W pierwszej połowie 2016 roku otworzymy czwartą restaurację w Łodzi na jednym z największych osiedli miasta - Retkini. To dla nas ważna inwestycja, ponieważ będzie to pierwszy budynek w sieci od początku zaprojektowany przez nas i dostosowany do idei z jakimi utożsamia się Stopiątka. W 2016 roku będziemy też intensywne pracować nad wdrażaniem nowych narzędzi dla naszych franczyzobiorców zwiększających obroty poszczególnych lokali i umacnianie marki na rynku – mówi nam Marta Kołakowska, kierownik sieci.
Dodaje, że 2015 rok był dla firmy niezwykle pracowitym okresem. – Dzięki temu, że od lat dopracowujemy nasz system franczyzowy i inwestujemy w nowoczesne rozwiązania udało nam się w ub.r. otworzyć 6 nowych Pizzerii Stopiątek oraz 1 lokal nowego konceptu który wprowadzamy na rynek - Red Hot Chicken – kontynuuje Marta Kołakowska.
Koncept pizzerii o nazwie zaczerpniętej z kultowego samochodu z czasów PRLu - Syreny 105 powstał w 1998 roku, kiedy to Marcin Ciesielski wraz z żoną, właściciel sieci otworzył pierwszą pizzerię Stopiątka w centrum Buska-Zdroju.
W kolejnych latach Marcin Ciesielski prężnie rozwijał działalność na rynku HoReCa, zakładając firmę Mastergrupa, która dziś koordynuje pracę kilku firm z branży. Po latach doświadczeń zdecydował o stworzeniu konceptu franczyzowego opartego na sukcesie własnych Stopiątek. W 2008 roku powstała pierwsza placówka franczyzowa.