We franczyzie też gorąco

Autor: Redakcja
Data dodania: 4 lipca 2015
Kategoria:
Foto: freeimages.com
Kolejne punkty franczyzowe znanych sieci.

Foto: freeimages.com

Kolejny tydzień we franczyzie minął pracowicie. O nowych punktach handlowych poinformowała m.in. firma zarządzająca siecią sklepów zaopatrzenia sektora rolniczo-technicznego. Na franczyzowej mapie tygodnia nie zabrakło też gastronomii. 

W czerwcu sieć sklepów Grene zaopatrująca sektor rolniczy powiększyła się o nową placówkę w Radomiu. Sprawcą tego wydarzenia jest zapalony maratończyk, Jarosław Kapusta.

Prowadzę kilka biznesów, a każdy z nich w niewielkim stopniu wiąże się z rolnictwem. Poprzez współpracę z Grene ta sytuacja się zmienia, ponieważ teraz dołączam do grona sklepów technicznego zaopatrzenia rolnictwa, zatem wchodzę w te struktury o wiele silniej, niż dotychczas – powiedział właściciel sklepu.

Powiększyła się też sieć stacji LOTOS otwierając 450. placówkę, a zarazem 175. w segmencie ekonomicznym LOTOS Optima w Kaliszu. Aktualnie w sieci LOTOS działają 274 stacje własne (w tym 17 stacji autostradowych, tzw. Miejsc Obsługi Podróżnych, 146 stacji segmentu premium i 111 stacji segmentu ekonomicznego LOTOS Optima) oraz 176 stacji franczyzowych (w tym 112 stacji segmentu premium i 64 stacje segmentu ekonomicznego LOTOS Optima).

Cztery lokale nadmorskie uruchomiła w czerwcu Dominium Pizza. „Zgodnie z naszymi zapowiedziami dotyczącymi planów rozwoju informujemy, że sieć kilka dni temu uruchomiła swoje placówki w nadmorskich kurortach” - podali właściciele sieci pizzerii. Lokale sezonowe pod szyldem marki pojawiły się w Jastarni, Jastrzębiej Górze, Władysławowie i Helu.  Pod koniec lipca planowane jest otwarcie lokalu franczyzowego w Świnoujściu.

Dominium jest właścicielem sieci restauracji Pizza Dominium, w której obecnie funkcjonuje ponad 70 lokali w całej Polsce, a także sześć w Rumunii. Na najbliższe sieć lata planuje dalszy rozwój i wzmocnienie pozycji restauracji w Polsce i za granicą. Docelowo chce zaistnieć we wszystkich większych miastach Polski, również poprzez uruchamianie restauracji w systemie franczyzowym

Na świeże wypieki zaprasza też nowa placówka Gorąco Polecam Nowakowski, która otworzyła punkt przy ul. Lindleya w Warszawie. Obecnie firma prowadzi 29 piekarni, rozwija się poprzez placówki własne i franczyzowe. I na zakończenie coś dla łasuchów. Franczyzowa sieć Lody Bonano poinformowała o otwarciu nowego punktu w Grudziądzu.

Dołącz do newslettera

Pozostałe artykuły - Aktualności

zobacz więcej

Data dodania: 20 kwietnia 2022
Smacznie, zdrowo i z zyskiem
Data dodania: 23 marca 2022
Franczyza na usługach
Data dodania: 10 stycznia 2022
Przed jakimi wyzwaniami stoi rynek franczyzy?
Data dodania: 3 stycznia 2022
Te 30 franczyz najbardziej interesuje Polaków
Copyright © 2007-2021 ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Lembicz.pl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram