Kolejny tydzień we franczyzie minął pracowicie. O nowych punktach handlowych poinformowała m.in. firma zarządzająca siecią sklepów zaopatrzenia sektora rolniczo-technicznego. Na franczyzowej mapie tygodnia nie zabrakło też gastronomii.
W czerwcu sieć sklepów Grene zaopatrująca sektor rolniczy powiększyła się o nową placówkę w Radomiu. Sprawcą tego wydarzenia jest zapalony maratończyk, Jarosław Kapusta.
– Prowadzę kilka biznesów, a każdy z nich w niewielkim stopniu wiąże się z rolnictwem. Poprzez współpracę z Grene ta sytuacja się zmienia, ponieważ teraz dołączam do grona sklepów technicznego zaopatrzenia rolnictwa, zatem wchodzę w te struktury o wiele silniej, niż dotychczas – powiedział właściciel sklepu.
Powiększyła się też sieć stacji LOTOS otwierając 450. placówkę, a zarazem 175. w segmencie ekonomicznym LOTOS Optima w Kaliszu. Aktualnie w sieci LOTOS działają 274 stacje własne (w tym 17 stacji autostradowych, tzw. Miejsc Obsługi Podróżnych, 146 stacji segmentu premium i 111 stacji segmentu ekonomicznego LOTOS Optima) oraz 176 stacji franczyzowych (w tym 112 stacji segmentu premium i 64 stacje segmentu ekonomicznego LOTOS Optima).
Cztery lokale nadmorskie uruchomiła w czerwcu Dominium Pizza. „Zgodnie z naszymi zapowiedziami dotyczącymi planów rozwoju informujemy, że sieć kilka dni temu uruchomiła swoje placówki w nadmorskich kurortach” - podali właściciele sieci pizzerii. Lokale sezonowe pod szyldem marki pojawiły się w Jastarni, Jastrzębiej Górze, Władysławowie i Helu. Pod koniec lipca planowane jest otwarcie lokalu franczyzowego w Świnoujściu.
Dominium jest właścicielem sieci restauracji Pizza Dominium, w której obecnie funkcjonuje ponad 70 lokali w całej Polsce, a także sześć w Rumunii. Na najbliższe sieć lata planuje dalszy rozwój i wzmocnienie pozycji restauracji w Polsce i za granicą. Docelowo chce zaistnieć we wszystkich większych miastach Polski, również poprzez uruchamianie restauracji w systemie franczyzowym
Na świeże wypieki zaprasza też nowa placówka Gorąco Polecam Nowakowski, która otworzyła punkt przy ul. Lindleya w Warszawie. Obecnie firma prowadzi 29 piekarni, rozwija się poprzez placówki własne i franczyzowe. I na zakończenie coś dla łasuchów. Franczyzowa sieć Lody Bonano poinformowała o otwarciu nowego punktu w Grudziądzu.