Kolejny punkt na mapie lokali Bobby Burger. Restauracja warszawskiej marki pojawiła się w łódzkiej Manufakturze.
Historia Bobby Burgera zaczęła się w 2012 roku, kiedy to dwóch znajomych zainspirowanych amerykańską kulturą miejską, postanowiło stworzyć coś zupełnie nowego – food truck’a serwującego burgery mające być opozycją do znanych, niezdrowych fast food’ów. Na warszawskich ulicach pojawił się szary samochód, którego przystanki wyznaczała na bieżąco miejska kultura.
Trend szybko zyskał na popularności, dzięki czemu już rok później Bobby Burger otworzył pierwszą restaurację przy ul. Żurawiej w Warszawie oraz stworzył system franczyzowy.
Na początku 2014 roku restauracje działające pod marką Bobby Burger pojawiły się poza granicami Warszawy, w Krakowie, Gdańsku i Bydgoszczy. Następnie lokale oznaczone czarnym logotypem BB pojawiły się także w Rzeszowie, Sopocie, Gdyni, Nowym Sączu, Katowicach, Wrocławiu i Łodzi.
Otwarta pod koniec października restauracja w łódzkiej Manufakturze ma 70 m² i mieści się w ciągu zabytkowych budynków na rynku, w których w XIX wieku funkcjonowały warsztaty na potrzeby fabryki Izraela Poznańskiego.
W kameralnym lokalu dominuje ciemne drewno oraz industrialne elementy nawiązujące bezpośrednio do charakteru Łodzi, Manufaktury i ich historii. Na dwóch piętrach wydzielono zarówno strefy do szybkiego zjedzenia posiłku, jak i miejscami przeznaczonymi na dłuższe spotkania ze znajomymi lub spotkania biznesowe. Obecnie w ramach franczyzowej sieci Bobby Burgera działa 35 restauracji.