Franczyzowa sieć restauracji z kuchnią amerykańska ma czwarty lokal w stolicy.
7th Street – Bar & Grill to sieć restauracji serwujących dania kuchni amerykańskiej budowana na zasadach franczyzy działa w Polsce od 2011 roku.
- Nowy lokal należy do franczyzobiorcy, jest to czwarta restauracja w Warszawie – mówi portalowi Franczyzawpolsce.pl Anna Chmielecka, manager ds. franczyzy 7th Street.
Marka działa w segmencie restauracji z obsługą kurierską. Pod koniec 2016 roku pod tym szyldem funkcjonowało 9 lokali. W tym roku planowane jest otwarcie dwóch restauracji łącznie. Franczyza ma pozostać głównym kierunkiem rozwoju sieci.
W menu lokali tej sieci można znaleźć burgery, steki, dania z dodatkiem dymnego sosu Jack Daniel’s, a także nowe drinki na bazie Whiskey Jack Daniel’s.
Minimalna kwota potrzebna na uruchomienie restauracji pod szyldem 7th Street – Bar & Grill wynosi od 80 tys. zł (w przypadku gotowego lokalu po innej gastronomii, wymagającego niewielkich nakładów finansowych). Kwota niezbędna do wybudowania nowej restauracji od podstaw zależy od wielkości i stanu technicznego lokalu i mieści się w przedziale 150 - 350 tys. zł.