Tratorria Rucola – „przez franczyzę do żołądka”!

Autor: Redakcja
Data dodania: 14 września 2012
Kategoria:
trattoria

trattoria

Na początku września został otwarty trzeci lokal sieci Trattoria Rucola przy ul. Kruczej w Warszawie. To właśnie franczyza ma być sposobem na rozwój sieci w Polsce i może dalej?

Pierwszy lokal Tratorria Rucola został otwarty w 2010 roku na warszawskiej Saskiej Kępie, kolejny na Starówce w 2011 roku i nowo otwarty – największy – przy ul. Kruczej.

Podczas projektowania kolejnego lokalu skupiono uwagę przede wszystkim na zaplanowaniu przestronnego wnętrza, w którym można stworzyć komfortowe miejsce dla wszystkich, przede wszystkim dla rodziców i dzieci, dla których kącik zabaw podczas biesiadowania jest niezbędny. Duże wnętrze oraz zamknięty ogródek pozwalają także na organizację bankietów i imprez firmowych.

Są to swojego rodzaju jednostki pilotażowe, które pozwoliły przygotować podstawową strategię rozwoju sieci poprzez franczyzę. Właściciele chcą, żeby Trattorie Rucola pojawiły się w największych polskich miastach. Kraków, Poznań, Wrocław czy Trójmiasto to w tym momencie najbardziej atrakcyjne biznesowo lokalizacje.

Tratorria Rukola w swoim menu oferuje dania włoskie – makarony, pizze, sałatki i desery.

Od franczyzobiorców wymaga się przede wszystkim znalezienia odpowiedniej lokalizacji – lokal musi mieć nie mniej niż 100m², oraz stworzenia biznesplanu działania takiego lokalu, gdyż pozwoli zoptymalizować koszty działania restauracji.

Dołącz do newslettera

zobacz więcej

Data dodania: 20 kwietnia 2022
Smacznie, zdrowo i z zyskiem
Data dodania: 23 marca 2022
Franczyza na usługach
Data dodania: 10 stycznia 2022
Przed jakimi wyzwaniami stoi rynek franczyzy?
Data dodania: 3 stycznia 2022
Te 30 franczyz najbardziej interesuje Polaków
Copyright © 2007-2021 ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Lembicz.pl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram