Światowy Dzień Sandwicza w restauracjach Subway®: kup jednego suba, drugi gratis!

Autor: Redakcja
Kategoria:
Foto: Światowy Dzień Sandwicza w restauracjach Subway®

Ich historia zaczęła się od przypadkowo złożonych dwóch kromek chleba, przełożonych solonymi plastrami wołowiny, a dziś możemy w nich znaleźć niemal wszystkie ulubione składniki. O czym mowa? Oczywiście o sandwiczach! Już 3 listopada świętujemy ich dzień! Z tej okazji wszystkie restauracje Subway w Polsce  przygotowały specjalną promocję – dwa sandwicze w cenie jednego.

Przekąskę w formie, jaką znamy dzisiaj, wymyślił hrabia John Montagu. Jej angielska nazwa wywodzi się od brytyjskiego miasteczka Sandwich, w którym mieszkał. Montagu był wielkim miłośnikiem hazardu – gra w karty potrafiła pochłonąć  go na długie godziny, podczas których nie chciał ani na moment odrywać się od stołu. Nawet, aby coś zjeść! Pewnego dnia poprosił swojego lokaja o szybką przekąskę, która nie pobrudzi mu rąk – plastry solonej wołowiny między dwoma kromkami chleba. Tak w 1762 roku powstały pierwsze sandwicze, które jemy do dzisiaj.

Królowa przekąsek

Sięgamy po nie niemal codziennie – od śniadania, przez lunch po kolację. W domu, w pracy i na uczelni. Sandwicze idealnie smakują z ulubionymi  dodatkami – w restauracjach Subway można wybierać spośród wielu propozycji mięs, wędlin i warzyw. Do tego świeżo wypieczone pieczywo i ulubione sosy. A gdy nie wiadomo na co się zdecydować – warto sięgnąć po sezonowe nowości w menu. W tym kwartale jest to BBQ Pulled Pork, czyli z soczystym, wieprzowym mięsem wzbogaconym dymnym sosem barbecue. Światowy Dzień Sandwicza to doskonała okazja do jego spróbowania!

Podziel się sandwiczem

Już 3 listopada w Światowy Dzień Sandwicza we wszystkich restauracjach Subway w Polsce obowiązuje wyjątkowa promocja: do każdego suba 15 cm, drugi sub o tej samej lub niższej cenie jest gratis! To doskonała okazja do zaspokojenia większego głodu albo podzielenia się sandwiczem z przyjacielem.

W tym dniu także Subway dzieli się z potrzebującymi – za pośrednictwem Polskiego Czerwonego Krzyża. Warto w tym dniu odwiedzić restaurację Subway i przekonać się, jak wiele do odkrycia jest jeszcze w temacie sandwiczy!

Dodatkowe informacje

Historia marki Subway rozpoczęła się w 1965 roku w USA, a jej sukces oparty jest na modelu biznesowym Fredericka "Freda" DeLuca. Prosty, smaczny i niedrogi sandwich przygotowany na oczach klienta był podstawą prowadzenia każdej restauracji i punktem wyjścia do międzynarodowej ekspansji marki. Dziś Subway to więcej niż 43 000 restauracji w ponad 100 krajach. W 2011 roku marka stała się największą siecią restauracji szybkiej obsługi na świecie pod względem liczby lokali. Każda restauracja Subway jest własnością i jest zarządzana przez partnera franczyzowego. Sieć w Polsce jest obecna od prawie 20 lat i liczy ponad 100 restauracji.

Dołącz do newslettera

Copyright © 2007-2021 ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Lembicz.pl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram