Sieć piekarni stacjonarnych wywodząca się z Warszawy otworzyła franczyzowy mobilny punkt sprzedaży.
Jak dowiedzieliśmy się od Iwony Osińskiej z sieci piekarnio-kawiarni Gorąco Polecam Nowakowski, pierwsza przyczepa gastronomiczna pod tym logo pojawiła się na warszawskim Okęciu.
– Jest to punkt prowadzony przez franczyzobiorcę. Rozwój konceptu mobilnego to perspektywiczny kierunek rozwoju dla naszej sieci. W planach mamy uruchomienie piekarni na kółkach w innych większych miastach. Kolejne mobilne punkty mogą pojawić za około 6 miesięcy – mówi nam Iwona Osińska.
Dodaje, że koszty uruchomienia przyczepy gastronomicznej są nieporównywalnie mniejsze w stosunku do otwarcia piekarni stacjonarnej (w przypadku uruchomienia lokalu koszt inwestycji waha się od 130 do 150 tys. zł). Firma planuje, że kolejne przyczepy staną przy dworcach, ulicach handlowych i innych lokalizacjach o dużym natężeniu ruchu.
– Uruchomiając punkt mobilny pozbywamy się m.in. takich kosztów jak czynsz i bieżące utrzymanie lokalu. Odpadają też koszty potrzebne na remont czy wyposażenie piekarni stacjonarnej – kontynuuje Iwona Osińska.
Gorąco Polecam Nowakowski to prężnie rozwijająca się od roku 2005 sieć punktów sprzedaży łącząca atmosferę kawiarni z funkcjonalnością piekarni.
Polecamy wywiad z franczyzobiorcami Gorąco Polecam Nowakowski: Piekarnie z pomysłem
W jej ofercie znajdują się przygotowywane na miejscu i według własnych receptur kanapki i sałatki, produkty piekarnicze z różnych stron świata często dostępne tylko w Gorąco Polecam Nowakowski, przekąski słodkie i słone, świeżo palona kawa, herbata i napoje zimne.
Koncept wpisuje się w styl życia klientów prowadzących szybkie miejskie życie, tęskniących za oddechem, spokojem i dobrym zdrowym jedzeniem.
Lokale marki mieszczą się w Warszawie, Legionowie, Gdyni, Gdańsku i Krakowie. Otwarcia kolejnych zaplanowane są na najbliższe miesiące i obejmą takie miasta jak Poznań, Katowice, Wrocław oraz Łódź. Obecnie sieć liczy ponad 40 lokalizacji.