Po mocnym wejściu na trójmiejski rynek – otwarcie łącznie 4 stacjonarnych punktów w niespełna rok – Wytwórnia Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy” rozwija swoją ofertę skierowaną do podmiotów biznesowych.
Od teraz lody z wytwórni będą mogły być serwowane nie tylko w należących do sieci lokalach, ale również w niezależnych cukierniach czy restauracjach. Obecnie lodziarnia poszukuje partnerów do współpracy.
Lody rzemieślnicze w Polsce pojawiły się stosunkowo niedawno, z miejsca stając się prawdziwym hitem sprzedażowym.
Dotychczas tego typu lodowe przysmaki serwowane były niemal wyłącznie w tradycyjnych lodziarniach – czy to lokalach stacjonarnych, czy też wprost z mobilnych punktów sprzedaży. Teraz jednak, za sprawą Wytwórni Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy” sytuacja powinna ulec zmianie:
- Od dłuższego już czasu docierały do nas sygnały płynące ze strony innych podmiotów działających w sektorze gastronomicznym, zainteresowanych sprzedażą u siebie produkowanych przez nas lodów. Ilość podobnych zapytań była tak duża, że w końcu zdecydowaliśmy się na stworzenie oferty współpracy dla biznesu – mówi Maciej Siniło, współwłaściciel trójmiejskiej Wytwórni.
Oferta ta skierowana jest do właścicieli restauracji, kawiarni, cukierni i innych tego typu punktów, które chciałyby rozszerzyć swoje menu o lody rzemieślnicze. Zdaniem właścicieli Wytwórni tradycyjne, lodowe desery tworzone wyłącznie z naturalnych składników dostępne w wielu różnych, niespotykanych nigdzie indziej smakach, stanowić będą nie tylko ciekawe uzupełnienie gamy wyrobów serwowanych w danym miejscu, a niekiedy nawet mogą być sposobem na zdobycie nowych klientów.
- A na tym ostatnim zależy nam szczególnie. Po pierwsze, im więcej osób odwiedzi współpracujący z nami punkt, tym większe będzie zadowolenie naszego partnera. W ślad za tym, co oczywiste, iść będą większe zyski, dzięki którym będziemy mogli pozwolić sobie na jeszcze bardziej dynamiczny rozwój – opisuje z kolei Szymon Odjas z Wytwórni „U Lodziarzy”.
I dodaje: Dla nas najważniejszy jednak jest trzeci powód: możliwość dotarcia z naszymi lodami do jeszcze szerszego grona konsumentów. Tworzymy desery dokładnie takie, jakie sami chcielibyśmy kupować, jesteśmy niezmiernie dumni z naszych produktów i chcemy, by mógł się nimi cieszyć każdy, kto tego zapragnie.
Choć formalnie oferta współpracy dla punktów gastronomicznych dopiero powstała, pierwsze porozumienia zostały już zawarte i niebawem lody z Wytwórni pojawią się w kilku nowych miejscach.
Cały czas trwają też poszukiwania kolejnych partnerów. Firmy zainteresowane ofertą Lodziarzy powinny się jednak spieszyć – liczba punktów, w których dostępne będą desery z WLP będzie ograniczona.