Sieć pizzerii rozwijająca we franczyzie otworzyła kolejny lokal w stolicy. W ostatnim dniu listopada pierwszych klientów powitał także personel lokalu w Mysłowicach.
W Warszawie, przy ul. Pasłęckiej 12 został uruchomiony nowy lokal Gusto Dominium. Restauracja umiejscowiona jest na Tarchominie i ma powierzchnię 144 m². W lokalu znajduje się 46 miejsc siedzących, a w sezonie letnim goście będą mogli z korzystać z ogródka o powierzchni ok 50 m².
W menu znajduje się ponad 30 rodzajów pizzy z dodatkiem świeżego sosu pomidorowego, lub bianche z białym sosem i oliwą z oliwek, calzone, makarony – gotowane i zapiekane: lasagne, penne, tagiatelle i spaghetti, włoskie sałaty i desery. W karcie znajdą coś dla siebie zarówno miłośnicy mięsnych dodatków, jak i zwolennicy kuchni wegetariańskiej.
Właścicielem sieci restauracji Gusto Dominium jest spółka Dominium. W ramach sieci pizzerii funkcjonuje obecnie ponad 70 lokali w Polsce, a także 7 w Rumunii.
Gusto Dominium to franczyzowa marka. Przedsiębiorcy, którzy zdecydują się na działalność pod tym szyldem otrzymują bezpieczną koncepcję prowadzenia przedsiębiorstwa, korzystają ze sprawdzonych standardów i wieloletniego doświadczenia firmy. Franczyzodawca oferuje pomoc w uruchomieniu i prowadzeniu działalności na wszystkich etapach trwania współpracy.
Właściciele franczyzowych lokali uzyskują m.in. opiekę szkoleniową i organizacyjną, a także korzystają z działań marketingowych sieci prowadzonych na szeroką skalę. Minimalna kwota inwestycji w pizzerię Gusto Dominium wynosi 150 tys. zł.