Franczyza w Polsce

Mangatto

Nasze kawiarnie

Nasze kawiarnie

Pasja tworzenia, włoska receptura i radość smakowania – odkryj z nami pyszną tajemnicę lodów Mangatto.
Mangatto to wyjątkowa sieć lodziarni, w których spróbujesz prawdziwych i puszystych lodów włoskich, tworzonych z naturalnego mleka. W ofercie lodziarni znajdziesz również pyszne desery lodowe, świeżo wyciskane soki, koktajle mleczno-owocowe, rurki z bitą śmietaną oraz chrupiące gofry z dodatkami.
Mangatto to idealne miejsce dla każdego. Nasze desery przygotowujemy z pasją i zaangażowaniem. Dbamy nawet o najdrobniejsze detale po to, by życie było słodsze i pełne niezapomnianych chwil.

Mangatto

O nas

O nas

P.P.H.U. „WOJTEX” to największy i dynamicznie rozwijający się operator systemów franczyzowych w Polsce. Obecnie jesteśmy właścicielem 7 znanych konceptów gastronomicznych takich jak:

  • sieć pizzerii Biesiadowo,
  • sieć Crazy Piramid Pizza,
  • sieć restauracji Western Chicken,
  • sieć kawiarni Coffeeloffee,
  • sieć mobilnych smażalni Rybkodajnia,
  • sieć lodziarni Mangatto,
  • sieć Western Tortilla.

Obecnie na terenie Polski z sukcesem funkcjonuje ponad 120 lokali naszych marek. Co roku nasze koncepty zajmują wysokie pozycje w rankingach biznesowych i gastronomicznych. Jesteśmy laureatami nagród takich jak: Laur Konsumenta, Gazele Biznesu, Firma Roku, Jakość Roku, POLISH PRODUCT itp. Natomiast w 2015 roku otrzymaliśmy statuetkę Luksusowej Marki Roku 2015, co świadczy o wysokiej jakości naszych usług.

Mangatto

Opis systemu

Opis systemu franczyzowego

Sieć Lodziarni Mangatto to najnowszy i najkorzystniejszy koncept gastronomiczny. Specjalizuje się w produkcji i sprzedaży prawdziwych, włoskich lodów o niepowtarzalnym smaku. Sekretem doskonałego smaku jest sposób przygotowywania lodów metodą napowietrzania za pomocą wyspecjalizowanej maszyny dostępnej wyłącznie w naszej sieci. Ponadto oferowane lody Mangatto produkowane są z naturalnego mleka, co wyróżnia produkt na rynku i świadczy o jego wysokiej jakości.
W ofercie lodziarni oprócz tradycyjnych, włoskich lodów znajdują się również: pyszne desery lodowe, świeżo wyciskane soki, koktajle mleczno-owocowe, rurki z bitą śmietaną oraz chrupiące gofry z dodatkami.
Wysoka wydajność produktu, duża marża oraz imponujące zyski to główne atuty konceptu Mangatto. Dla naszych franczyzobiorców stworzyliśmy przejrzyste warunki współpracy, które ukierunkowane są na otworzenie i prowadzenie lodziarni stosunkowo niskim kosztem, przy zachowaniu najwyższych standardów.
Miesięczna opłata franczyzowa wynosi 500 zł netto i jest niezależna od osiąganych obrotów ze sprzedaży.

Sieć lodziarni Mangatto może być rozwijana jako:

•    Wyspa w Galerii Handlowej – koszt inwestycji zaczyna się od 21 tyś. zł przy powierzchni ok. 8 m²,
•    Okienko podawcze – koszt inwestycji wynosi od 23 tyś. zł,
•    Lokal stacjonarny – koszt inwestycji od 31 tyś. zł przy powierzchni min. 40 m²,
•    Mobilna przyczepa gastronomiczna – koszt inwestycji wraz z wyposażeniem  zaczyna się od 45 tyś. zł.

Mangatto

Korzyści ze współpracy

Korzyści ze współpracy

Marzysz o własnej lodziarni? Jesteś przedsiębiorczy i chcesz osiągnąć sukces? Pomożemy zrealizować twój cel.
Partnerem franczyzowym Mangatto może zostać każdy, kto jest przedsiębiorczy i pozytywnie nastawiony na prowadzenie własnego biznesu z sukcesem. Nie wymagamy doświadczenia w branży. Oferujemy bezpłatne szkolenia, które przygotują Ciebie oraz Twój personel do pracy w lodziarni. Ponadto przez cały okres współpracy możesz liczyć na pomoc i profesjonalne wsparcie naszego zespołu Managerów.
Uwierz w swój sukces i dołącz do grona usatysfakcjonowanych właścicieli lodziarni Mangatto już dziś.
Zapraszamy do kontaktu!
Miesięczna opłata franczyzowa wynosi 500 zł.
Zapraszamy do kontaktu!

Mangatto

Oczekiwania wobec Partnera

Oczekiwania wobec Partnera

Kwota inwestycji:  od 21 tys. zł

Opłata wstępna: brak

Opłata bieżąca: 500 zł netto/m-c

Opłata marketingowa: brak

 

Wymagania odnośnie lokalizacji:

Powierzchnia lokalu: od 8 m

 

Dodatkowe wymagania:

Od Partnerów oczekujemy:

- chęci do otwarcia i prowadzenia własnej lodziarni

- pełnego zaangażowania i motywacji do pracy

Nie wymagamy doświadczenia w gastronomii!

 

Jednostki własne: 1

Jednostki franczyzowe: 8

Mangatto

Kontakt

Kontakt

Wojciech Goduński

PPHU Wojtex

Złotniki 11

99-205 Dalików

e-mail: wojxxx1@wp.pl
tel. kontaktowy: 792 433 601
www.mangatto.pl

Mangatto

Szkolenia

DLA FRANCZYZODAWCÓW

ZARZĄDZANIE SIECIĄ FRANCZYZOWĄ - 25.09.2018

ROZWÓJ FIRMY POPRZEZ FRANCZYZĘ - 18.09.2018

DLA KANDYDATÓW NA FRANCZYZOBIORCÓW

FRANCZYZA - SPOSÓB NA WŁASNY BIZNES - 27.09.2018

SONDA - MIEJ WŁASNE ZDANIE!

Jakie pytanie jako pierwsze zadałbyś franczyzodawcy podczas rozmowy na temat przystąpienia do sieci?

Jaka jest całkowita kwota inwestycji franczyzobiorcy? - 48.6%
Ile wynosi okres zwrotu z inwestycji? - 27%
Jakie są kary wynikające z umowy franczyzy? - 12.2%
Jakie know-how oferuje franczyzodawca? - 12.2%

Jak kupić franczyzę

Jak zarządzać franczyzą