Franczyza w Polsce

Da Grasso

O nas

O nas

Pierwsza pizzeria Da Grasso powstała w 1996 r. w Łodzi. Aktualnie spółka administruje siecią pizzerii na terenie całego kraju, zarówno w większych, jak i mniejszych miejscowościach. Czynnikiem wyróżniającym Da Grasso jest unikalny system franczyzy, zapewniający kompleksowe wsparcie partnerów biznesowych poprzez Centralny System Zakupów, wspólne działania marketingowe, a przede wszystkim wsparcie Opiekuna, który towarzyszy Franczyzobiorcy już od momentu pierwszego kontaktu z siecią, poprzez proces uruchamiania lokalu i przez cały okres współpracy z Da Grasso.

Tajemnicą sukcesu restauracji Da Grasso jest autorska receptura na wyjątkowe ciasto, a znakiem rozpoznawczym sosy – pomidorowy, czosnkowy i ostry, dodawane do każdej pizzy gratis.

Sieć zdobyła szereg prestiżowych nagród i wyróżnień m.in. Superbrands, wielokrotny Złoty Laur Konsumenta, Godło Jakość Obsługi i Jakość Roku, Hermes w kategorii sieć restauracyjna oraz Grand Prix Konsumenta.

Da Grasso

Co oferujemy

Co oferujemy

  • Polski kapitał.
  • Wieloletnie doświadczenie.
  • Przejrzystość strategii marki.
  • Przedstawienie realnych kosztów inwestycji.
  • Sprawdzony model prowadzenia biznesu.
  • Nowoczesne systemy komunikacji i zarządzania gastronomią: strona www, własna platforma online, system sprzedażowy, panel administracyjny dla Franczyzobiorców.
  • Działania marketingowe i PR na szczeblu ogólnopolskim.
  • Pomoc w działaniach lokalnych- od doradztwa strategicznego po przygotowanie graficzne materiałów reklamowych.
  • Sprawdzonych dostawców i najlepsze ceny.
  • Szczegółowe receptury przygotowania potraw.
  • Stale aktualizowany system HACCP.
  • Wystrój Sali konsumpcyjnej zgodny oczekiwaniami Klientów (poparte badaniami).
  • Współpraca z największymi partnerami: Coca-Cola, Kompania Piwowarska, Eurocash, Wrigley.
  • Miła atmosfera w relacji Franczyzodawca – Franczyzobiorca.
  • Raz do roku wielki zjazd Rodziny Grasso.

Wsparcie nie tylko na starcie:

  • Szczegółowy instruktaż przygotowania placówki.
  • Projekt aranżacji sali konsumpcyjnej oraz zaplecza gastronomicznego.
  • Sprawdzeni wykonawcy i lista kontaktów handlowych.
  • Bezpłatne szkolenia dla pracowników i Franczyzobiorców na starcie oraz przez cały okres współpracy dostosowane do potrzeb i umiejętności.
  • Każdemu Franczyzobiorcy podczas współpracy towarzyszy Opiekun, do którego można zwracać się ze wszystkimi sprawami związanymi z prowadzeniem lokalu.
  • Wsparcie doświadczonych przedstawicieli handlowych partnerów biznesowych w procesie uruchamiania lokalu oraz przez cały okres współpracy.
  • Jako organizator sieci prowadzimy działania marketingowe i reklamowe na szczeblu ogólnopolskim, zarządzamy stroną www(www.dagrasso.pl) oraz fanpagem na portalu Facebook (www.facebook.com/DaGrassoPizzerie).

Da Grasso

Podstawowe wymagania sieci

Podstawowe wymagania sieci

Kogo szukamy:

Prowadzenie pizzerii to z pewnością zadanie wymagające pełnego zaangażowania, dlatego poszukujemy ludzi przedsiębiorczych, energicznych, sumiennych i pełnych optymizmu. Zapraszamy do współpracy wszystkich, którzy szukają sprawdzonych rozwiązań w prowadzeniu biznesu z przejrzystą strategią marketingu oraz rozpoznawalnej marki. Doświadczenie w prowadzeniu działalności gospodarczej nie jest wymagane, choć z pewnością pomocne (w szczególności w zakresie zarządzania zespołem pracowników).

Podstawowe wymagania sieci:

Lokalizacja: miasta powyżej 20 tys. mieszkańców.

Optymalna powierzchnia lokalu, w którym rekomendujemy otwarcie pizzerii to 120-150 m2, natomiast minimalna to 100 m2 – w przypadku lokalu z salą konsumpcyjną. Możliwe jest również uruchomienie pizzerii bez sali konsumpcyjnej np. w Galerii Handlowej (tzw. Food court) już na powierzchni 70 m2. Każda propozycja lokalowa jest przez nas indywidualnie analizowana. Wspieramy także w poszukiwaniach lokalu. Wiemy, że każde miasto ma swoją specyfikę i staramy się do niej dopasować.

Nasz koncept doskonale wpisuje się zarówno w klimat dużych osiedli mieszkaniowych, jak i centralnych części miast.

Finanse

Finanse

  • Opłata wstępna: 12 000 zł
  • Opłata miesięczna: od 1406,10 zł (w zależności od wybranych pakietów menu)
  • Całościowy koszt inwestycji: od 150 tys. zł – (kwota inwestycji zależy od powierzchni i stanu technicznego lokalu).

Kontakt

Kontakt

Magdalena Piróg Tel. 663 390 907 e-mail: m.pirog@dagrasso.pl

Strona internetowa: www.dagrassogroup.pl/franczyza

Biuro: Łódź, ul. Żeligowskiego 8/10

Szkolenia

DLA FRANCZYZODAWCÓW

ZARZĄDZANIE SIECIĄ FRANCZYZOWĄ - 12.11.2018

ROZWÓJ FIRMY POPRZEZ FRANCZYZĘ - 30.10.2018

DLA KANDYDATÓW NA FRANCZYZOBIORCÓW

FRANCZYZA - SPOSÓB NA WŁASNY BIZNES - 15.11.2018

SONDA - MIEJ WŁASNE ZDANIE!

Jakie pytanie jako pierwsze zadałbyś franczyzodawcy podczas rozmowy na temat przystąpienia do sieci?

Jaka jest całkowita kwota inwestycji franczyzobiorcy? - 48.6%
Ile wynosi okres zwrotu z inwestycji? - 27%
Jakie są kary wynikające z umowy franczyzy? - 12.2%
Jakie know-how oferuje franczyzodawca? - 12.2%

Jak kupić franczyzę

Jak zarządzać franczyzą