Pizzerie poszerzają ofertę o desery lodowe

Data dodania: 20 stycznia 2016
Autor: Redakcja
Kategoria:
Foto: Mangatto
Nowy koncept franczyzowy Wojtex.

Wiosną br. w Łodzi rozpocznie działalność lodziarnia Mangatto, która uzupełni ofertę istniejącej już od kilku lat pizzerii Biesiadowo. To nowy koncept firmy Wojtex, właściciela kilku franczyz gastronomicznych.

Sieć Lodziarni Mangatto to najnowszy koncept gastronomiczny firmy Wojtex. Specjalizuje się w produkcji i sprzedaży włoskich lodów. Sekretem doskonałego smaku deserów jest sposób przygotowywania lodów specjalną metodą napowietrzania. Ponadto, lody Mangatto produkowane są z naturalnego mleka, co wyróżnia produkt na rynku i świadczy o jego wysokiej jakości.

W ofercie lodziarni oprócz tradycyjnych, włoskich lodów znajdują się również: pyszne desery lodowe, świeżo wyciskane soki, koktajle mleczno-owocowe, rurki z bitą śmietaną oraz chrupiące gofry z dodatkami.

Właściciel konceptu zaznacza, że firma rozpoczęła już intensywne przygotowania do otwarcia sezonu letniego. Jest w trakcie rozmów z osobami, które chciałyby otworzyć własny, sezonowy biznes w postaci lodziarni Mangatto. Wojtex organizuje też pokazy oraz szkolenia, na których odkrywa sekrety produkcji i sprzedaży włoskich lodów.

Minimalna inwestycja potrzebna na uruchomienie takiego punktu wynosi 21 tys. zł. To jeden z najniższych progów inwestycyjnych wśród dostępnych konceptów sieci lodziarni. Opłata bieżąca to 500 zł miesięcznie (jest stała i niezależna od uzyskiwanych obrotów sprzedaży). Planuje się, że w tym roku zostanie otwarto 30 punktów Mangatto.

Więcej szczegółów na temat konceptu Mangatto znajduje się w naszej bazie systemów franczyzowych.

Dołącz do newslettera

Copyright © 2007-2021 ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Lembicz.pl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram