Pierwsza restauracja McDonald’s w Rawie Mazowieckiej powstała w dobrym punkcie komunikacyjnym przy zjeździe na drogi krajowe o dużym natężeniu ruchu.
Goście mają możliwość zamawiania produktów z oferty klasycznej, śniadaniowej oraz strefy McCafé®. Dla zmotoryzowanych przygotowano obsługę na linii McDrive. Na sali jadalnej znajduje się 97 miejsc siedzących, w tym 16 w strefie McCafé. Kolejne 70 jest na zewnętrznym ogródku.
– Pierwsza restauracja McDonald’s w Rawie Mazowieckiej powstała w bardzo atrakcyjnej lokalizacji, w dobrym punkcie komunikacyjnym przy zjeździe na drogi krajowe o dużym natężeniu ruchu. Jednocześnie stanowi doskonałą ofertę gastronomiczną dla mieszkańców miasta. Warte podkreślenia jest stworzenie dla lokalnego rynku 50 nowych miejsc pracy – mówi Marek Jarząbek, franczyzobiorca McDonald’s, właściciel sześciu restauracji sieci (w tym nowego obiektu w Rawie Mazowieckiej).
– Mam nadzieję, że różnorodne menu trafi w gusta naszych gości. Restauracja wyposażona jest w klimatyzowaną salę i ogródek zewnętrzny. Zmotoryzowani goście mogą korzystać z linii McDrive oraz dużego parkingu. Odwiedzający z pewnością docenią strefę kawiarnianą McCafé. Najnowsza technologia i organizacja restauracyjna kuchni sprawia, że wszystkie produkty są przygotowywane świeżo, bezpośrednio na zamówienie – kontynuuje Marek Jarząbek.
McDonald's Polska rozpoczął działalność w 1992 roku, otwierając pierwszą restaurację w Warszawie. Obecnie działa w Polsce 379 restauracji McDonald’s, które zatrudniają blisko 19 tys. osób. 268 lokalizacji to obiekty prowadzone przez 63 licencjobiorców, niezależnych przedsiębiorców działających na podstawie umowy franczyzy z McDonald’s.