Pod szyldem Multifood STP, sieci restauracji serwujących jedzenie na wagę, działa już 9 lokali, w tym 5 franczyzowych. Najnowszy został otwarty 7 lipca w CH Pogoria w Dąbrowie Górniczej. Otwarciu tradycyjnie towarzyszyła duża kampania reklamowa w mieście: mobilna, prasowa, ulotkowa, banerowa, a także radiowa.
Nowa restauracja rozpoczęła działalność od promocji: cały asortyment od dnia otwarcia do 17 lipca jest sprzedawany za połowę ceny, pod hasłem „testuj nas za połowę ceny”. Tego typu promocje mają na celu zachęcenie wszystkich nowych klientów do skorzystania z oferty. Średni obiad w czasie tych kilku dni kosztuje około 7,5 zł, więc jest to cena na każdą kieszeń.
Jak zapewnia Marzena Krupińska, dyrektor ds. rozwoju sieci Multifood STP, już pierwsze dni pokazały ogromny sukces i zainteresowanie ofertą ze strony mieszkańców Dąbrowy Górniczej. Nowa resturacja obsługuje średnio 600 klientów dziennie.
Różnego rodzaju promocje oraz nowości w ofercie wprowadzane są także do pozostałych lokali sieci. Dla przykładu, należący do franczyzobiorcy Multifood STP w CH Forum w Gliwicach wprowadził kilka dni temu promocję „strefa niskich cen”. Wszystkie produkty w tej strefie, a więc pierogi, makarony, naleśniki, placki ziemniaczane sprzedawane są o 40 proc. taniej. Ten lokal posiada również strefę FIT, pełną zdrowych surówek. Z kolei restauracja franczyzowa w Galerii Jurajskiej wprowadziła dział Kuchnie Świata, w ramach którego oferuje wybór potraw z różnych zakątków świata, inspirowany podróżami właścicieli lokalu.
- Multifood STP SA planuje kolejne otwarcia w tym roku – zapowiada Marzena Krupińska.
JCB