Nowości technologiczne dla gastronomii

Autor: Redakcja
Data dodania: 28 marca 2016
Kategoria:
Foto: Materiały prasowe

Hard-Ice, polski producent maszyn do lodów, z których korzystają m.in. wszystkie punkty franczyzowej sieci lodziarni Lody Bonano, wprowadził do oferty kolejny produkt. Dzięki niemu bary, restauracje czy sklepy mogą wzbogacić swoją ofertę.

Na progu nowego sezonu lodowego polski producent maszyn do lodów Hard-Ice z Białegostoku wprowadził do oferty kolejny produkt. Mowa o kompaktowej, wygodnej maszynie nablatowej do wytwarzania lodów włoskich i jogurtów mrożonych.

Nowe urządzenie wyróżnia się uniwersalnym zastosowaniem. Dzięki niemu można wytwarzać lody włoskie, ale też może zostać wykorzystane do serwowania mrożonych jogurtów, które cieszą się coraz większym powodzeniem wśród klientów.  Maszynę cechuje elegancki designe i solidne wykonanie ze stali nierdzewnej. Udało się przy tym osiągnąć kompromis pomiędzy potrzebą zmieszczenia wszystkich niezbędnych funkcji w kompaktowej, nie zajmującej wiele miejsca obudowie, która przy tym cechowałaby się estetycznym wyglądem.

Było to o tyle istotne, bowiem zaplanowano ją jako maszynę nablatową umieszczoną bezpośrednio w punkcie sprzedaży w lokalu. Musiała więc być niewielka, ale zarazem wydajna. To ciekawe rozwiązanie dedykowane dla lokali gastronomicznych, takich jak bary, restauracje czy sklepy, które poprzez sprzedaż dodatkowych produktów chciałyby urozmaicić i wzbogacić swoją ofertę – mówi Paulina Zubrzycka, manager sprzedaży Hard – Ice.

Niewielkie wymiary oraz cicha praca tego urządzenia pozwalają na ustawienie go w dowolnym miejscu w lokalu. Maszyna dzięki temu jest nieuciążliwa dla obsługi, ani tym bardziej klientów. Dodatkowo, zasilanie 230V i chłodzenie powietrzem pozwalają na wykorzystanie urządzenia na świeżym powietrzu, na przykład podczas imprez plenerowych. Urządzenie posiada funkcję mycia, regulację twardości loda, 3 inteligentne tryby mrożenia oraz czujnik niskiego poziomu masy.

Nowe metody finansowania maszyn dla franczyzobiorców Lody Bonano

Z maszyn maszyn Hard-Ice korzystają wszystkie lodziarnie franczyzowej sieci Lody Bonano. Jak zaznacza Radosław Charubin, właściciel Hard – Ice i Lody Bonano, chcąc przełamać największą barierę, uniemożliwiającą przystąpienie do tej franczyzy, którą zazwyczaj stanowi zakup maszyny do lodów, firma opracowała różne systemy finansowania urządzenia jak:

Leasing - możliwość nabycia urządzenia w systemie ratalnym za pośrednictwem firm leasingowych. Oferta jest indywidualnie dopasowana przez doradcę finansowego do potrzeb i możliwości każdego klienta.

40/60 - rozłożenie płatności na dwie raty, po uprzednim podpisaniu umowy kupna-sprzedaży na raty. Pierwsza wpłata w wysokości 15 tys. zł netto (ok. 40% wartości maszyny) uiszczana przed dostarczeniem urządzenia kupującemu, pozostała część (ok. 60% wartości) płatna w terminie określonym w umowie.

Wypożyczalnia - wynajęcie maszyny na okres min. 5 miesięcy po uprzednim podpisaniu umowy dzierżawy. Miesięczny czynsz w kwocie 2500 zł netto płatny z góry.

Istnieje też możliwość wykupienia maszyny w każdym etapie trwania umowy, gdzie wpłacone czynsze zostają wliczone na poczet wykupu.

Dołącz do newslettera

Pozostałe artykuły - Aktualności

zobacz więcej

Data dodania: 20 kwietnia 2022
Smacznie, zdrowo i z zyskiem
Data dodania: 23 marca 2022
Franczyza na usługach
Data dodania: 10 stycznia 2022
Przed jakimi wyzwaniami stoi rynek franczyzy?
Data dodania: 3 stycznia 2022
Te 30 franczyz najbardziej interesuje Polaków
Copyright © 2007-2021 ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Lembicz.pl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram