Nowa pizzeria sieci Gruby Benek w Zakopanem

Data dodania: 17 lutego 2022
Kategoria:
Foto: Lokal pizzerii Gruby Benek

Jest to pierwszy lokal na mapie województwa małopolskiego. Lokal działa w modelu Take Away i realizuje zamówienia do późnych godzin wieczornych, co spotkało się z bardzo pozytywnym odbiorem lokalnej społeczności i turystów.

Początek 2022 roku dla ogólnopolskiej sieci pizzerii Gruby Benek to czas świętowania kolejnych sukcesów. -Już od pierwszego dnia uruchomienia zamówień widzimy, że niestandardowe godziny pracy lokalu idealnie się sprawdzają w tej miejscowości. Przebywając na urlopie każda minuta jest dla nas cenna. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych Gości postanowiliśmy uruchomić lokal w godzinach popołudniowych i nocnych, aby po wielogodzinnym szusowaniu na stokach mogli na spokojnie zamówić ciepłe i smaczne jedzenie, dzięki czemu mają energię na kolejny dzień pełen atrakcji - mówi Maciej Adamski, specjalista ds. kluczowych klientów.

W menu nowego lokalu znajdują się oczywiście flagowe produkty sieci – pizza w amerykańskim stylu przygotowywana z najlepszej jakości składników, soczysta i chrupiąca BenKura oraz lekkie sałatki. Z kilkunastu ogólnopolskich propozycji największą popularnością cieszą się pizze z prawdziwą, dojrzewającą kiełbasą pepperoni oraz z oryginalnym kebabem wołowym. Podczas pierwszych dni dużym zainteresowaniem cieszyła się również kompozycja lokalna - Góralski Benek, w którego skład wchodzi prawdziwa mozzarella, boczek, scypek i żurawina. Na miłośników klasycznej pizzy czeka zaś pizza na cienkim cieście we włoskim stylu.

Pizzeria w Zakopanem to kolejny lokal sieci Gruby Benek w formule Take Away. Ten model usługowy staje się coraz popularniejszy w branży gastronomicznej ze względu na płynące korzyści dla Klientów – szybkie dostawy, jak i Franczyzobiorców – niski próg wejścia w inwestycję. W sezonie letnim planujemy powiększyć lokal o strefę ogródka, tak, aby nasi goście mogli podziwiać piękny widok na Giewont. Taka formuła nawiązuje do prezentowanego w ubiegłym roku nowego konceptu franczyzowego marki – samodzielnych modułów gastronomicznych Benek Pizza Express. To kompletne, nowoczesne i przenośne lokale w formie gotowych modułów, które można postawić w dowolnym miejscu. Wystarczy plac lub działka, by bez uciążliwych procesów wynajmu, remontu i adaptacji lokalu zostać właścicielem pizzerii i właściwie z dnia na dzień zacząć zarabiać.

Lokal w Zakopanem pomimo, że jest nastawiony głównie na dostawy realizuje również zamówienia z odbiorem osobistym przy ul. Stachonie 16A. Pizzeria jest czynna od niedzieli do czwartku w godzinach 16.00 – 01.00, a w piątki i soboty od 16.00 do 02.00 w nocy.

O sieci pizzerii Gruby Benek

Gruby Benek to ogólnopolska sieć pizzerii zrzeszająca kilkadziesiąt lokali prowadzonych przez niezależnych Partnerów w ramach rozwijanego przez markę systemu franczyzowego. Podstawą oferty lokali sieci jest wyjątkowa, autorska pizza w amerykańskim stylu, którą wyróżnia puszyste ciasto o unikatowej recepturze i smaku, innowacyjna technologia wypieku i najwyższej jakości składniki. Uzupełnieniem oferty są świetne BenBurgery z kotletami ze 100% wołowiny i BenKura, czyli pyszne, smażone kawałki kurczaka w autorskiej panierce.

Atrakcyjna oferta asortymentowa dla klientów, unikatowe receptury, nowoczesne zaplecze technologiczne oraz pełna standaryzacja wszystkich obszarów funkcjonowania lokali dają pizzeriom Gruby Benek przewagę konkurencyjną, dzięki której z marka z powodzeniem działa na rynku gastronomicznym od ponad 20 lat. Nowoczesne rozwiązania wprowadzane w zakresie wystroju lokalu, technologii produkcji, marketingu i przede wszystkim oferty dla gości zapewniają stały i dynamiczny rozwój sieci.

System franczyzowy Gruby Benek, który pozwala na otwarcie własnego lokalu w ramach sieci to pomysł dla osób niezależnych i przedsiębiorczych, zmęczonych pracą na cudzy sukces. Siła ogólnopolskiej sieci ze sprawdzonym know-how i ogromnym doświadczeniem w branży pozwalają ograniczyć ryzyko związane z rozpoczynaniem własnej działalności. Profesjonalne wsparcie specjalistów z centrali Grubego Benka, atrakcyjne warunki współpracy z dostawcami oraz elastyczność rozwiązań biznesowych dają partnerom sieci pewność i bezpieczeństwo w prowadzeniu własnej działalności.

Sprawdź ofertę w katalogu

Finanse

  • Minimalna kwota: od 120 000 zł (w zależności od metrażu i stanu lokalu).
  • Opłata wstępna: od 5 000 zł
  • Opłata bieżąca: od 1600 zł
  • Opłata marketingowa: 300 zł

Dołącz do newslettera

Copyright © 2007-2021 ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Lembicz.pl  Skład magazynu Franczyza & Biznes: Aera Design