Nierealny biznes naleśnikowy

Autor: Redakcja
Data dodania: 13 października 2009
Kategoria:
njs_fota.jpg

njs_fota.jpgNiedawno pojawiły się firmy oferujące otwieranie lokali gastronomicznych w systemach franczyzowych za kwotę 15 -30 000 złotych. Z doświadczenia sieci Naleśniki jak Smok wynika, że kwota taka jest zdecydowanie niewystarczająca.

Jak zauważają właściciele sieci, biorąc pod uwagę fakt, ze sam sprzęt do pieczenia naleśników kosztuje w sumie około 5000 zł, przystosowanie nawet małego lokalu za 7000 zł jest rzeczą niemożliwą do zrobienia. Kwota, jaką powinien dysponować potencjalny franczyzobiorca zainteresowany współpraca z siecią NjS wynosi od 100 do 150 tys. zł. Średnio zwrot kapitału następuje w okresie 8-18 miesięcy od uruchomienia restauracji.

Celem właścicieli koncepcji jest stworzenie ogólnokrajowej sieci restauracji, stanowiących alternatywę jakościową dla typowych barów szybkiej obsługi. Od listopada 2006 roku firma wdraża program rozwoju sieci oparty na zasadach franczyzy.Pierwszy franczyzowy lokal został uruchomiony w Kwidzynie. Obecnie działają dwie jednostki własne oraz cztery franczyzowe.

FwP, 14 października 2009

Dołącz do newslettera

Pozostałe artykuły - Aktualności

Data dodania: 10 sierpnia 2022
Sieć Duży Ben ma już 250 sklepów
Data dodania: 9 sierpnia 2022
Franczyza czy własny biznes?
Data dodania: 8 sierpnia 2022
Franczyza na niepewne czasy
Data dodania: 5 sierpnia 2022
Żabka liczy już 8500 sklepów

zobacz więcej

Data dodania: 12 lipca 2022
Pomysły na biznes w domu
Data dodania: 20 kwietnia 2022
Smacznie, zdrowo i z zyskiem
Data dodania: 23 marca 2022
Franczyza na usługach
Data dodania: 10 stycznia 2022
Przed jakimi wyzwaniami stoi rynek franczyzy?
Copyright © 2007-2021 ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Lembicz.pl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram