Na rynku gastronomicznym zadebiutowała nowa franczyza

Autor: Redakcja
Data dodania: 19 stycznia 2017
Kategoria:
Foto: Restauracja Paladin
Paladin jest kameralną restauracją-pizzerią oferującą dania kuchni włoskiej.

Foto: Restauracja Paladin

Restauracja ze Szczecina specjalizująca się w daniach kuchni włoskiej rozpoczyna budowę sieci franczyzowej.

Działalność gastronomiczną prowadzę od ponad roku i jest ona realizacją marzenia. Pomysł na biznes powstał w wyniku częstych podróży do Włoch. Od początku swojej działalności nastawiłam się na promocję marki i utrzymaniu wysokich standardów z myślą o stworzeniu sieci restauracji. Mając ugruntowaną pozycję na rynku szczecińskim oraz zyskując coraz większe uznanie gości lokalu postanowiłam ruszyć o krok dalej i rozpocząć budowę sieci franczyzowej – mówi nam Beata Wagner, właścicielka restauracji Paladin.

Zaznacza, że o dalszych planach rozwoju sieci na razie trudno mówić, gdyż firma dopiero startuje w temacie franczyzy.

W tym roku byłoby dla mnie sukcesem otwarcie przynajmniej sześciu punktów w Polsce – dodaje  Beata Wagner.

Paladin jest kameralną restauracją-pizzerią oferującą dania kuchni włoskiej. Szefem kuchni jest Włoch Massimilliano Foschini, który jest odpowiedzialny za zachowanie oryginalności dań zgodnie z recepturami włoskimi, a także za ich jakość. Wszystkie dania przygotowywane są ze świeżych włoskich produktów a najważniejszym wyposażeniem lokalu jest piec do pizzy opalany drewnem.

Przedsiębiorcy, którzy chcieliby otworzyć lokal w franczyzowy pod szyldem Paladin powinni się liczyć z inwestycją od 150 tys. zł netto. Kwota jest uzależniona m.in. od tego czy przyszły franczyzobiorca posiada własny lokal oraz przewidywanych kosztów adaptacji wynajmowanego lokalu.

Paladin

Korzyści dla franczyzobiorcy przystępujących do tego systemu to m.in.:

Pomoc przy wyborze odpowiedniej lokalizacji Restauracji;

Pomoc w uruchomieniu działalności, dzięki czemu jej uruchomienie stanie się szybkie i bezproblemowe. Przekazujemy gotową dokumentację HACCP – instrukcje i procedury oraz standardy obsługi Gości oraz standardy pracy w kuchni;

Wsparcie przy aranżacji wnętrza oraz przy przygotowaniu projektu technologicznego zaplecza;

Szkolenia zespołu  – cykl szkoleń przygotowujących do pracy (szkolenie szefa kuchni, kucharzy, personelu oraz bieżące szkolenia w razie potrzeb).

Dołącz do newslettera

Pozostałe artykuły - Aktualności

zobacz więcej

Data dodania: 30 listopada 2022
Polacy chcą żyć zdrowo, przedsiębiorcy mogą na tym zarobić
Data dodania: 28 września 2022
Analiza założeń do projektu ustawy o umowie franczyzy
Data dodania: 2 września 2022
Piękno i pieniądze
Data dodania: 12 lipca 2022
Pomysły na biznes w domu
Copyright © 2007-2021 ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Lembicz.pl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram