Na rynku gastronomicznym zadebiutowała nowa franczyza

Data dodania: 19 stycznia 2017
Kategoria:
Foto: Restauracja Paladin

Restauracja ze Szczecina specjalizująca się w daniach kuchni włoskiej rozpoczyna budowę sieci franczyzowej.

Działalność gastronomiczną prowadzę od ponad roku i jest ona realizacją marzenia. Pomysł na biznes powstał w wyniku częstych podróży do Włoch. Od początku swojej działalności nastawiłam się na promocję marki i utrzymaniu wysokich standardów z myślą o stworzeniu sieci restauracji. Mając ugruntowaną pozycję na rynku szczecińskim oraz zyskując coraz większe uznanie gości lokalu postanowiłam ruszyć o krok dalej i rozpocząć budowę sieci franczyzowej – mówi nam Beata Wagner, właścicielka restauracji Paladin.

Zaznacza, że o dalszych planach rozwoju sieci na razie trudno mówić, gdyż firma dopiero startuje w temacie franczyzy.

W tym roku byłoby dla mnie sukcesem otwarcie przynajmniej sześciu punktów w Polsce – dodaje  Beata Wagner.

Paladin jest kameralną restauracją-pizzerią oferującą dania kuchni włoskiej. Szefem kuchni jest Włoch Massimilliano Foschini, który jest odpowiedzialny za zachowanie oryginalności dań zgodnie z recepturami włoskimi, a także za ich jakość. Wszystkie dania przygotowywane są ze świeżych włoskich produktów a najważniejszym wyposażeniem lokalu jest piec do pizzy opalany drewnem.

Przedsiębiorcy, którzy chcieliby otworzyć lokal w franczyzowy pod szyldem Paladin powinni się liczyć z inwestycją od 150 tys. zł netto. Kwota jest uzależniona m.in. od tego czy przyszły franczyzobiorca posiada własny lokal oraz przewidywanych kosztów adaptacji wynajmowanego lokalu.

Korzyści dla franczyzobiorcy przystępujących do tego systemu to m.in.:

Pomoc przy wyborze odpowiedniej lokalizacji Restauracji;

Pomoc w uruchomieniu działalności, dzięki czemu jej uruchomienie stanie się szybkie i bezproblemowe. Przekazujemy gotową dokumentację HACCP – instrukcje i procedury oraz standardy obsługi Gości oraz standardy pracy w kuchni;

Wsparcie przy aranżacji wnętrza oraz przy przygotowaniu projektu technologicznego zaplecza;

Szkolenia zespołu  – cykl szkoleń przygotowujących do pracy (szkolenie szefa kuchni, kucharzy, personelu oraz bieżące szkolenia w razie potrzeb).

Dołącz do newslettera

Copyright © ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Lembicz.pl  Skład magazynu Franczyza & Biznes: Aera Design