Odwiedzalność CH Marino kształtuje się na poziomie między 9 a 11 tys. klientów miesięcznie. Restauracja Multifood STP działa tam od 2008 roku, czyli od momentu powstania centrum. Obecnie jest jednym z czterech lokali własych, ale wkrótce ma zasilić grono restauracji franczyzowych, gdyż spółka właśnie rozpoczęła poszukiwania inwestora dla tej lokalizacji.
Sieć franczyzową Multifood STP zaczął rozwijać na przełomie 2009 i 2010 roku i od tamtej pory udało mu sie otworzyć 5 lokali w tej formule. Warto przy tym zaznaczyć, że inwestycja w taką restaurację jest dość kosztowna i przekracza kwotę 300 tys. zł. Niemniej Multifood zapowiada, że w tym roku ruszą jeszcze minimum cztery nowe restauracje.
Firma, zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami, przygotowuje się także do debiutu giełdowego na parkiecie NewConnect. Trwają przygotowania mające na celu wprowadzenie spółki w dogodnym dla niej momencie. Jak informuje Marzena Krupińska, dyrektor ds. rozwoju sieci, regularnie przeprowadzane analizy finansowe spółki, wewnętrzne i zewnętrzne audyty pokazują, że debiut będzie realny w 2012 roku.
Multifood STP serwuje jedzenie na wagę w systemie samoobsługowym. Obecnie lokale tej sieci można odwiedzić we Wrocławiu, Łodzi, Gliwicach i Dąbrowie Górniczej. Poprzez franczyzę rozwija się także kilka innych sieci dysponujących podobnym konceptem, m.in. Bon Apetito, Olimp oraz Express Marche.
JCB