Multifood STP planuje otworzyć 7 nowych lokali do końca 2012 r.

Autor: Redakcja
Data dodania: 27 stycznia 2012
Kategoria:
multifood_1

multifood_1

Firma ma ambicje w ciągu 5 lat stać się realną konkurencją dla McDonald’s i KFC.

W celu realizacji tych planów spółka na planuje debiut giełdowy. W 2011 roku spółka została przekształcona w Spółkę Akcyjną. - Wiosną tego roku planujemy wejście na New Connect. Trwają prace mające na celu jak najlepsze przygotowanie nas do debiutu, jako pomysłodawca, prekursor oraz lider konceptu jedzenia na wagę, zapraszamy do współpracy inwestorów, inne restauracje oraz sieci – razem stworzymy sieć liczącej się siły na rynku gastronomii, która w ciągu 5 lat zbliży się i zagrozi hegemonii McDonalda i KFC – mówi Marzena Krupińska z Multifood STP.

Plany Multifood STP na najbliższe lata to pozyskiwanie kolejnych franczyzobiorców i rozwój placówek własnych. - Pozyskujemy nowych partnerów biznesowych i rozglądamy się za odpowiednimi lokalizacjami. Centra Handlowe to dla nas najlepsze miejsca na prowadzenie działalności gastronomicznej. W planach mamy również kolejne otwarcia lokali własnych i franczyzowych – dodaje Krupińska.

Firma otworzyła swój pierwszy lokal w 2006 roku we Wrocławiu przy ulicy Kuźniczej. W roku 2008 spółka miała już trzy lokale. Bardzo ważnym rokiem był rok 2010, ponieważ wtedy firma uruchomiła pierwszy lokal franczyzowy. Dziś Multifood STP SA to sieć zarządzająca 11 restauracjami własnymi i franczyzowymi.

Obecnie trudna sytuacja ekonomiczna mocno odbija się na wynikach finansowych całej branży gastronomicznej. Także w STP kryzys spowodował spadek dochodów w roku 2009, jednak zarówno obrót jak i dochód wykazują stałą tendencję rosnącą. Kryzys udało się firmie przejść bez strat, co jest wyjątkiem wśród spółek gastronomicznych notowanych na GPW i NC.

multifood-przychod

multifood-dochod

- Wiemy, że jesteśmy w stanie generować dużo większe przychody, bo karmimy szybko i pysznie. Wykorzystujemy ten czas na szkolenia dla naszych pracowników i dla franczyzobiorców. Wykonujemy pracę u podstaw: dbamy o receptury, o bezpieczeństwo naszych produktów oraz o jakość obsługi klientów. Liczymy, iż kryzys się skończy i cała branża gastronomiczna poczuje hossę, a wtedy STP pierwsze będzie beneficjentem wzrostu gospodarczego - podsumowuje Marzena Krupińska.

Dołącz do newslettera

Pozostałe artykuły - Aktualności

zobacz więcej

Data dodania: 20 kwietnia 2022
Smacznie, zdrowo i z zyskiem
Data dodania: 23 marca 2022
Franczyza na usługach
Data dodania: 10 stycznia 2022
Przed jakimi wyzwaniami stoi rynek franczyzy?
Data dodania: 3 stycznia 2022
Te 30 franczyz najbardziej interesuje Polaków
Copyright © 2007-2021 ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Lembicz.pl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram