Mobilna lodziarnia może być gastronomicznym hitem

Data dodania: 12 lutego 2018
Kategoria:
Foto: Wojtex
Mobilna lodziarnia może być gastronomicznym hitem

W tym roku pojawi się co najmniej 10 nowych lodziarni Mangatto. Franczyzobiorcy mogą skorzystać z gotowego rozwiązania uruchomiając przyczepę gastronomiczną.

Uruchomienie lodziarni Mangatto może być pomysłem na własny biznes w nadchodzącym sezonie. Wojchech Goduńki, właściciel firmy Wojtex, do której należy franczyza Mangatto zaznacza, że przygotowania do uruchomienia sezonowego punktu najlepiej zacząć jak najwcześniej.

Najbardziej odpowiedni jest pierwszy kwartał roku. Należy zadecydować, jakiego rodzaju działalność będziemy prowadzić w okresie letnim. W tej chwili mamy 20 ologowanych przyczep czekających na odbiór – mówi przedsiębiorca.

Na początku 2018 roku pod szyldem Mangatto działało 8 punktów – wszystkie lodziarnie są prowadzone przez franczyzobiorców. W tym roku, franczyzodawca planuje otworzyć kolejne 10 punktów sprzedaży.

Koncept lodziarni Mangatto wyróżnia stosunkowo niski koszt rozpoczęcia biznesu. W przypadku uruchomienia mobilnej przyczepy gastronomicznej, koszt inwestycji wraz z wyposażeniem wynosi około 45 tys. zł.

Więcej informacji o franczyzie Mangatto znajduje się w naszej bazie systemów sieciowych.

Dołącz do newslettera

Copyright © 2007-2021 ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Lembicz.pl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram