W tym roku pojawi się co najmniej 10 nowych lodziarni Mangatto. Franczyzobiorcy mogą skorzystać z gotowego rozwiązania uruchomiając przyczepę gastronomiczną.
Uruchomienie lodziarni Mangatto może być pomysłem na własny biznes w nadchodzącym sezonie. Wojchech Goduńki, właściciel firmy Wojtex, do której należy franczyza Mangatto zaznacza, że przygotowania do uruchomienia sezonowego punktu najlepiej zacząć jak najwcześniej.
– Najbardziej odpowiedni jest pierwszy kwartał roku. Należy zadecydować, jakiego rodzaju działalność będziemy prowadzić w okresie letnim. W tej chwili mamy 20 ologowanych przyczep czekających na odbiór – mówi przedsiębiorca.
Na początku 2018 roku pod szyldem Mangatto działało 8 punktów – wszystkie lodziarnie są prowadzone przez franczyzobiorców. W tym roku, franczyzodawca planuje otworzyć kolejne 10 punktów sprzedaży.
Koncept lodziarni Mangatto wyróżnia stosunkowo niski koszt rozpoczęcia biznesu. W przypadku uruchomienia mobilnej przyczepy gastronomicznej, koszt inwestycji wraz z wyposażeniem wynosi około 45 tys. zł.
Więcej informacji o franczyzie Mangatto znajduje się w naszej bazie systemów sieciowych.