Miał być zwykły bar, jest lokal z opcją drive-thru

Autor: Redakcja
Data dodania: 31 maja 2016
Kategoria:
Foto: Western Chicken
Western Chicken dla mobilnych klientów.

Możliwość obsługi klientów, którzy nie będą musieli opuszczać samochodu zaoferuje jeden z lokali Western Chicken. Bar z opcją drive-thru to nowość w tej popularnej sieci szybkiej obsługi.

Jak mówi Paulina Pacholczyk, specjalista ds. Public Relations Wojtex, do której należy koncept Western Chicken pomysł na rozszerzenie oferty konceptu o opcję drive-thru pojawił się niespodziewanie.

Na początku roku nawiązaliśmy współpracę z przedsiębiorcą, który zainteresowany był otwarciem franczyzy Western Chicken. Okazało się, że jest on właścicielem nieruchomości dostosowanej pod działalność gastronomiczną w Makowie Mazowieckim. Budynek mieści się przy drodze o dużym natężeniu ruchu i posiada okno podawcze. Postanowiliśmy wykorzystać sprzyjające warunki i ofertę restauracji skierować również do klientów mobilnych – opowiada Paulina Pacholczyk.

Zaznacza, że tym samym zrodził się pomysł na Western Chicken z opcją drive-thru, który - zdaniem franczyzodawcy - ma ogromny potencjał. Obecnie żyjemy w ciągłym biegu i dużo czasu spędzamy w autach. Jedzenie serwowane w restauracjach z okienkiem podawczym jest dużym udogodnieniem dla kierowców i cieszy się zainteresowaniem wśród konsumentów.

Potencjalnych franczyzobiorców może zainteresować m.in. fakt, że warunki otworzenia konceptu Western Chicken z drive-thru są takie same jak w przypadku otwarcia lokalu stacjonarnego. Powierzchni lokalu musi wynosić co najmniej 40m², a koszt inwestycji zaczyna się od 30 tys. zł. Niezmienna jest również opłata franczyzowa, która wynosi 800 zł miesięcznie i jest niezależna od otrzymywanych obrotów ze sprzedaży. Jedyną różnicą jest dodatkowe wbudowanie okienka podawczego.

W przypadku restauracji w Makowie Mazowieckim trafiliśmy na lokal gotowy do urządzenia. Drobnych prac remontowych wymagał jedynie taras, na którym planowane jest utworzenie ogródka restauracyjnego ze stolikami. Obecnie jesteśmy na etapie wyposażania Western Chicken. Termin otwarcia planowany jest pod koniec czerwca br. – kontynuuje przedstawicielka firmy.

Jest to pierwsza restauracja tego typu. Paulina Pacholczyk podkreśla, że obecnie pojawiają się kolejne zapytania o możliwość otwarcia lokalu z opcją drive-thru. Jednak bieżący rok firma zamierza poświęcić na testowanie rynku i poznawanie potrzeb konsumentów mobilnych. Jeśli oferta spotka się z pozytywnym przyjęciem, w przyszłym roku sieć Western Chicken powiększy się o podobne restauracje.

Więcej szczegółów na temat współpracy z Western Chicken znajduje się w zakładce „prezentacja systemu”. Zapraszamy!

Dołącz do newslettera

Pozostałe artykuły - Aktualności

zobacz więcej

Data dodania: 20 kwietnia 2022
Smacznie, zdrowo i z zyskiem
Data dodania: 23 marca 2022
Franczyza na usługach
Data dodania: 10 stycznia 2022
Przed jakimi wyzwaniami stoi rynek franczyzy?
Data dodania: 3 stycznia 2022
Te 30 franczyz najbardziej interesuje Polaków
Copyright © 2007-2021 ARSS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Opieka nad stroną: Lembicz.pl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram